Αυτός θα είναι ο τρόπος χορήγησης του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Αυτός θα είναι ο τρόπος χορήγησης του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Αυτός θα είναι ο τρόπος χορήγησης του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Σχεδόν ολόκληρος ο πλανήτης περιστρέφεται γύρω από το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, με την χώρα μας να ακολουθεί και να αναμένει τις πρώτες παρτίδες του φαρμάκου για ξεκινήσει τον εμβολιασμό.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, στόχος της κυβέρνησης είναι να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού μέχρι το καλοκαίρι.

Όπως έχουν σημειώσει οι επιδημιολόγοι πολλές φορές θα χρειαστεί αρκετός καιρός ακόμη και μετά τον εμβολιασμό για να χτιστεί η λεγόμενη «ανοσία της αγέλης» που συζητείται εδώ και καιρό.

Όσοι έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού θα λαμβάνουν και πιστοποιητικό ότι έχουν κάνει το εμβόλιο.

Αυτός θα είναι ο τρόπος χορήγησης του πιστοποιητικού εμβολιασμού

 

Όπως γνωστοποίησε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου το εν λόγω πιστοποιητικό θα εκδίδεται μέσω συγκεκριμένου ιστοτόπου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η Βάνα Παπαευαγγέλου υπογράμμισε ότι «ως προς το πιστοποιητικό αυτών που θα εμβολιάζονται, ήδη σήμερα συζητήθηκε πώς κάθε πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να μπαίνει στον ειδικό ιστοχώρο και να μπορεί να τυπώνει το λεγόμενο “πιστοποιητικό εμβολιασμού”».

Για το ενδεχόμενο το πιστοποιητικό να αποτελεί κάτι σαν «διαβατήριο» για διάφορες δραστηριότητες του πολίτη τόνισε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν «αντίθετο στο Σύνταγμα και στην ελευθερία του ατόμου. Δεν υπάρχει καμία τέτοια συζήτηση».

 

«Ως προς την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού έναντι του κορωνοϊού είμαστε κάθετοι.

Δεν υπάρχει κανένα θέμα να είναι υποχρεωτικό το εμβόλιο.

Στόχος μας είναι να πείσουμε τους Έλληνες για τον εμβολιασμό.

Είναι αντίθετο με το Σύνταγμά μας να υποχρεώσουμε κάποιον να εμβολιαστεί» σημείωσε για την υποχρέωση να κάνει κάποιος το εμβόλιο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.