Από τα παιδιά μεταδίδεται κυρίως ο ιός σύμφωνα με νέα στοιχεία

Εντύπωση προκάλεσαν οι διαπιστώσεις των λοιμωξιολόγων κατά την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την πανδημία στη Θεσσαλονίκη.

 

Από τα παιδιά μεταδίδεται κυρίως ο ιός σύμφωνα με νέα στοιχεία παρότι μέχρι πριν από μερικές ημέρες υποστηριζόταν ότι ο ιός παρουσιάζει χαμηλή μεταδοτικότητα από τα παιδιά στους μεγάλους.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος, σημειώνοντας ότι με βάση ενημέρωση από την Σλοβενία και το Ισραήλ, το lockdown στις χώρες αυτές απέδωσε μόνο όταν έκλεισαν τελικά τα σχολεία όλων των βαθμίδων.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες έρευνες,  γιατροί και νοσηλευτές, που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, στην πλειονότητά τους μολύνθηκαν από τα παιδιά τους και όχι από ασθενείς.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του υπεύθυνου του Κέντρου Αναφοράς στο ΑΧΕΠΑ, Σίμου Μεταλλίδη. «Οι μισοί υγειονομικοί κόλλησαν κορονοϊό από τα παιδιά τους» υπογράμμισε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.