KΟΡΟΝΟΪΟΣ:Τα ανησυχητικά στοιχεία που παρουσίασε ο Τσιόδρας

Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι από την αρχή της πανδημίας έχουμε 20πλασιάσει τα τεστ. Κάνουμε πάνω από 20.000 τεστ την μέρα. Περίπου 19.000 τεστ ανά ημέρα και 3.000 γρήγορα τεστ ανά ημέρα. Η θετικότητα στα τεστ που κάνουμε ξεπερνάει πια το 9%. Αυτό δείχνει μια μεγάλη επιδημία στη χώρα, κατέληξε.

Όπως επισήμανε, δεν νοσηλεύονται μόνο ηλικιωμένοι αλλά και νέοι άνθρωποι, αρκετοί από τους οποίους δυσκολεύονται να ξεπεράσουν τις επιπλοκές. Από τις 26 Οκτωβρίου καταγράφεται μία σημαντική αύξηση των νοσηλευόμενων, είπε και ανέφερε ότι χαρακτηριστικά χθες το βράδυ είχαν καταληφθεί 213 κλίνες ΜΕΘ, δηλαδή το 60% των κλινών για covid. Οι άνδρες εξακολουθούν να προσβάλλονται πιο σοβαρά είπε ο κ. Τσιόδρας και σημείωσε ότι υπάρχει σημαντική αύξηση και τους θανάτους.

Οι θάνατοι αφορούν κυρίως τους ηλικιωμένους, αλλά έχουμε και 4 περιστατικά στις ηλικίες 55-64 και 4 περιστατικά στις ηλικίες 45-54.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας αποκάλυψε ότι υπήρξαν και διαφορετικές απόψεις όσον αφορά το ζήτημα των μαθητών στην Επιτροπή. Στους νεότερους μαθητές δεν υπάρχει αυξημένη μεταδοτικότητα του ιού αλλά εξακολουθούμε να θέλουμε να περιορίσουμε την συμβολή των μαθητών στην μεταδοτικότητα στην κοινότητα. «Μετά το δημοτικό είδαμε ότι αυξάνει η μεταδοτικότητα και γι’ αυτό αποφασίσαμε να επιτρέψουμε την συνέχιση λειτουργίας των δημοτικών, αλλά όχι και των άλλων βαθμίδων.

Δείτε τα γραφήματα που παρουσίασε

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.