Πότε ακριβώς βρέθηκε η Τουρκία στην σωστή πλευρά της ιστορίας κύριε Μητσοτάκη;

Μεταδόθηκε δήλωση Μητσοτάκη αφορούσα αποκλειστικά τον Πρόεδρο της Τουρκίας! Αν είναι αυτό δυνατόν! Και να που είναι. Δήλωσε λοιπόν, και σε επίσημη παρουσίαση μάλιστα, πως «ο Ερντογάν βρίσκεται στην λάθος πλευρά της Ιστορίας!».

Ναι. Από το νου του το βρήκε!Το είπε, χωρίς αυτός, ο ίδιος, και πρώτος στον πλανήτη που το δήλωσε, και χωρίς να εξηγήσει το πως και το γιατί, όπως πράττουν/γράφουν μόνο οι πεπειραμένοι επαϊοντες της Ιστορίας αρκετά μετά την επιβεβαίωση των πεπραγμένων, ποτέ πριν, και «στο γόνατο» όπως ο Μητσοτάκης. Φαντάζεται κανείς την χαρά του Τούρκου όταν του μετέφεραν το, και από ποίου το στόμα «ρηθέν».

Και αυτό ύστερα από τις τόσες εκ μέρους μαςυποχωρήσεις/παραχωρήσεις μη τυχόν και διαταραχτεί ο «διάλογος».

Στο τέλος τέλος και έτσι ακόμα να είναι, στη θέση που βρίσκεται σήμερα ο Ερντογάν, να καίγεται για συνάλλαγμα, τι άλλο άραγε να προτιμούσε; Το τι θα γράψει ο Ιστορικός του μέλλοντος, ή το μετρητό που δεν βρίσκεται σήμερα, για την Τουρκία, αλλού, εκτός από τους του Κόλπου κατέχοντες αυτό;

Και όσον δε αφορά τις σχέσεις του με τον Αμερικανό ξέρει πολύ καλά το πως θα τα ξαναβρεί. Αυτό είναι βέβαιο. Και αφού, ακριβώς το ίδιο, έχει στο παρελθόν, «επαναληπτικά» επαναληφθεί, για τους πολύ γνωστούς λόγους που όλος ο κόσμος πλέον γνωρίζει.

Ποιος μπορεί λοιπόν ποτέ να ξεχάσει τις απαξιωτικές δηλώσεις Ετσεβίτ, και έξω από το Καπιτώλιο μάλιστα, κατά της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων του Αμερικανικού Κογκρέσου ενώπιον της οποίας «υποχρεώθηκε και» παρέστη, για τους τύπους, λόγω του άρτι αιματοβαμένου τότε Κυπριακού, και με τον από μακριά Κίσιντζερ να χασκογελάει στους Έλληνες.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.