ΠΑΝΔΗΜΙΑ:Μάζεψαν «όλο το χρήμα» οι Kινέζοι

ΠΑΝΔΗΜΙΑ:Μάζεψαν «όλο το χρήμα» οι Kινέζοι

 

Ιδιαίτερα … βολική και χρήσιμη αποδεικνύεται η πανδημία για την κινέζικη οικονομία που σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο…

Πλέον η Κίνα διαθέτει τα μεγαλύτερα οικονομικά αποθέματα στον κόσμο και δείχνει ότι μπορεί να ελέγχει τις οικονομικές εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Φυσικά τα λεφτά αυτά “φεύγουν” από τις οικονομίες της Ευρώπης και των ΗΠΑ λόγω και καραντίνας και μεταφέρονται στην ασιατική χώρα που είναι η μοναδική που λειτουργεί πλήρως.

Είναι καταστάσεις σαν και αυτή, που οδηγούν αρκετούς να ισχυρίζονται ότι δεν αποκλείεται μελλοντικά να μάθουμε ότι το εμβόλιο υπήρχε πριν την πανδημία. Τουλάχιστον στην Κίνα, που έχει από τον Νοέμβριο εμβολιάσει εκατομμύρια πολίτες της. 

ΠΑΝΔΗΜΙΑ:Μάζεψαν «όλο το χρήμα» οι Kινέζοι

 

Συγκεκριμένα α αποθέματα συναλλάγματος της Κίνας αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Νοέμβριο, βρίσκοντας στήριξη από το πρόσφατο ράλι του γιουάν, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τα οποία δημοσιοποιήθηκαν σήμερα Δευτέρα, καθώς η κινεζική οικονομία συνεχίζει να ανακάμπτει από το σοκ του κορωνοϊού.

Τα συναλλαγματικά αποθέματα της χώρας, τα μεγαλύτερα στον κόσμο, διαμορφώθηκαν στα 3,178 τρισ. δολάρια, σε σύγκριση με τα 3,128 τρισ. δολάρια τον Οκτώβριο και έναντι εκτιμήσεων για 3,150 τρισ. δολάρια σε δημοσκόπηση αναλυτών του Reuters

Ο δείκτης του δολαρίου έναντι 6 κύριων νομισμάτων υποχώρησε 2,3% το Νοέμβριο, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν σε πιο επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία, από τη γενικευμένη αισιοδοξία για ταχύτερη ανάκαμψη σε παγκόσμιο επίπεδο, μετά τα θετικά αποτελέσματα από τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

Το γιουάν ενισχύθηκε 1,7% έναντι του δολαρίου τον περασμένο μήνα.

Οι ξένες εισροές σε κινεζικές μετοχές και ομόλογα ήταν επίσης ισχυρές, καθώς η Κίνα ηγείται της παγκόσμιας ανάκαμψης μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Η Κίνα διέθετε 62,64 εκατ. ουγκιές χρυσού στα τέλη Νοεμβρίου, επίπεδο αμετάβλητο από τον Οκτώβριο.

Η αξία των αποθεμάτων χρυσού μειώθηκε στα 110,41 δισ. δολάρια στα τέλη Νοεμβρίου από 117,89 δισ. δολάρια στα τέλη Οκτωβρίου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.