Προϋπολογισμό μαϊμού κατέθεσε η κυβέρνηση για το 2021!

Έχουμε πάψει πλέον να υποψιαζόμαστε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει τα πάντα για να αλυσοδέσει τη χώρα εκ νέου στο Δ.Ν.Τ. ή την παγκόσμια τράπεζα. Είμαστε πλέον σίγουροι.


Απόδειξη, ο προϋπολογισμός του 2021 που κατέθεσε κυβέρνηση στη Βουλή και πραγματικά δεν υπάρχει όρος για να τον χαρακτηρίσεις.
Τα προσδοκώμενα έσοδα χαρακτηρίζονται από οικονομικούς αναλυτές ως εξωφρενικά, εκτός πραγματικότητας και συνιστούν προσπάθεια εξαπάτησης τόσο του κοινοβουλίου όσο και της κοινωνίας.

Για τον Ιανουάριο του 2021, τα προσδοκώμενα έσοδα είναι περισσότερα ακόμα και από τα αντίστοιχα του 2020! Συγκεκριμένα η κυβέρνηση υπολογίσει ότι θα εισπράξει τον πρώτο μήνα του έτους 4,6 δισ. ευρώ, όταν αντιστοίχως το 2020 ανέμενε έσοδα ύψους 4,58 δισ. ευρώ!
Δηλαδή, μέσα σε συνθήκες πανδημίας και ολοκληρωτικής καταστροφής της οικονομίας, η κυβέρνηση θεωρεί ότι τα έσοδα της θα είναι περισσότερα από το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020, όταν δεν υπήρχε ούτε πανδημία, αλλά ακόμα και έτσι δεν κατάφερε να πιάσει τον στόχο! Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τον Φεβρουάριο. Το ποσό του προϋπολογισμού είναι υψηλότερο από το προϋπολογισθέν ποσό για το 2020, που φυσικά ούτε αυτό επετεύχθη.

Δηλαδή, η κυβέρνηση σε μία αγορά που έχει καταστραφεί, με εργαζόμενους που επιβιώνουν μέσω επιδομάτων, πιστεύει πως τους δύο πρώτους μήνες του 2021 θα έχουμε μία έκρηξη εσόδων. Από που αλήθεια; Από τις επιχειρήσεις που έχουν βάλει λουκέτο; Από τους εργαζόμενους που δεν μπορούν να εξοφλήσουν ούτε τους λογαριασμούς τους; Όταν η ίδια ακριβώς κυβέρνηση δεν κατάφερε να πιάσει αυτούς τους στόχους ούτε το πρώτο δίμηνο του 2020, όταν δεν υπήρχε καμία συνέπεια της πανδημίας στην οικονομία;

Δυστυχώς οι προθέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν είναι ούτε αθώες, ούτε άστοχες. Είναι εξαιρετικά ύποπτες και οδηγούν την χώρα σε μία εθνική τραγωδία που ελπίζουμε να είναι αναστρέψιμη.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.