Τι αποκαλύπτει ο ιατρικός σύλλογος για τα κρούσματα κορωνοϊού στην Τουρκία

Περισσότερα από 350.000 κρούσματα κορωνοϊού δεν συμπεριέλαβε το υπουργείο Υγείας της Τουρκίας στα στατιστικά του στοιχεία από την αρχή της επιδημίας, όπως υποστηρίζει η κορυφαία ιατρική ένωση της χώρας σε έκθεση αξιολόγησης της πανδημίας, που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Είναι προφανές ότι περισσότερες από 350.000 περιπτώσεις κορωνοϊού δεν έχουν αναφερθεί στο κοινό και τα πραγματικά στατιστικά στοιχεία κατατάσσουν την Τουρκία μεταξύ των χωρών με τον υψηλότερο κατά κεφαλή αριθμό κρουσμάτων, αναφέρει η TTB στην επτάμηνη έκθεσή της για την πανδημία.

Η αντιπολίτευση και οι γιατροί έχουν από καιρό απευθύνει επανειλημμένες εκκλήσεις για περισσότερη διαφάνεια σχετικά με τα δεδομένα από τις εστίες της Άγκυρας, λέγοντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων είναι πολύ υψηλότερος από τα επίσημα στοιχεία.

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την Κυριακή 335.533 κρούσματα από την αρχή της πανδημίας στη χώρα στις 11 Μαρτίου, ενώ συνολικά 8.837 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.