Τουρκικό παραλήρημα κατά Δένδια: Γελοίοι οι ισχυρισμοί για τα Βαρώσια – Οι εκβιασμοί της Ελλάδας δεν θα έχουν αποτέλεσμα

Στη συνέντευξη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στον “Ελεύθερο Τύπο” απάντησε η Τουρκία διαμέσου του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι. Στην προκλητική του ανακοίνωση ο Ακσόι τόνισε ότι οι ισχυρισμοί του Νίκου Δένδια είναι αβάσιμοι σημειώνοντας πως “οι διερευνητικές συνομιλίες σταμάτησαν το 2016 μετά από αίτημα της Ελλάδας” και πως ο ισχυρισμός ότι ευθύνεται η Τουρκία ήταν προσπάθεια εξαπάτησης του κοινού. Σχετικά με τα Βαρώσια, ο Ακσόι έγραψε στη δήλωσή του ότι “είναι γελοίοι οι ισχυρισμοί ότι οι άνθρωποι που κολυμπούν στην περιοχή παραβιάζουν τη διεθνή ασφάλεια και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ” ενώ επεσήμανε ότι “η Ελλάδα πρέπει να καταλάβει ότι οι εκβιασμοί δεν πρόκειται να έχουν αποτέλεσμα. Είναι ανειλικρινές που η Ελλάδα, από τη μία πλευρά, λέει ότι είναι έτοιμη να συζητήσει μαζί μας, ενώ συνεχίζει να συμμετέχει σε ενέργειες και δραστηριότητες που αυξάνουν την ένταση”.

Σχετικά με την τουρκική NAVTEX για την 28η Οκτωβρίου ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελόριζο, ο Ακσόι είπε πως είναι απάντηση στην ελληνική NAVTEX στις 29 Οκτωβρίου: “Είναι απάντηση στην άσκηση που θα κάνει η Ελλάδα στις 29 Οκτωβρίου κατά παράβαση της συμφωνίας των Αθηνών του 1988” και πρόσθεσε: “Η χώρα μας θα συνεχίσει να προστατεύει αποφασιστικά τόσο τα δικά της δικαιώματα όσο και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο”.

Πηγή: TRT Haber

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.