Ο πόλεμος του μέλλοντος είναι εδώ: Αρμενική φάλαγγα διαλύεται από κατευθυνόμενα πυρά μετά την αποκάλυψή της από UAV

Οι αζέρικοι βομβαρδισμοί συνεχίζονται αμείωτοι καθώς καμία μονάδα δεν φαίνεται να επιζητά την εκεχειρία. Το σημαντικό και κάτι που πρέπει να προβληματίσει τους επιτελείς είναι οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν και η σύνδεσή του με τον τρόπο που πιθανόν να μετασχηματίζεται και ο αντίστοιχος τουρκικός.

Το Αζερμπαϊτζάν δηλώνει αποφασισμένο να ανακτήσει με τα όπλα το Καραμπάχ, μια αυτόνομη περιοχή που κατοικείται συντριπτικά από Αρμένιους, και υποστηρίζει πως μόνο μια αποχώρηση των αυτονομιστικών και αρμενικών στρατευμάτων μπορεί να θέσει τέλος στη σύγκρουση, ενώ δίπλα τους έχουν με επιτελείς, μέσα, όπλα και μεθόδους νέου τύπου τους Τούρκους.

Έτσι σε ένα βίντεο “εφιάλτης” από το μέλλον το αζέρικο πυροβολικό κάνει χρήση κατευθυνόμενων πυρών για να πλήξει ξαφνικά φάλαγγα αρμενικών τεθωρακισμένων την στιγμή που η στοχοποίηση γίνεται από μη-επανδρωμένα αεροσκάφη. Τα πλήγματα είναι ξαφνικά καθώς επικρατεί πλήρης ηρεμία στις τάξεις των αρμενικών δυνάμεων.

Μάλιστα επί ενός στόχου ρίχνονται 3 βλήματα πυροβολικού με σκοπό την πλήρη εξολόθρευσή του.

 

Μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) υπερίπτανται συνεχώς φορτωμένα βλήματα ενώ πλέον στο παιχνίδι έχει μπει και το πυροβολικό όχι μόνο με βαρέες κατευθυνόμενες ρουκέτες αλλά και με το πυροβολικό ( Το Αζερμπαϊτζάν διαθέτει πυροβόλα DANA, 2S19 Msta, 2S7 Pion και ρ/κ 152 mm gun 2A36) τα οποία πλέον είναι εξοπλισμένα με κατευθυνόμενα πυρομαχικά (πολύ φθηνότερα από τις ρουκέτες) τα οποία λαμβάνουν δεδομένα από τα drones.

Ο πόλεμος εξελίσσεται και ειδικά η τουρκική πολεμική μηχανή φαίνεται να ακολουθεί και σε ορισμένες περιπτώσεις να ηγείται των εξελίξεων. Άλλωστε ήδη 150 αξιωματικοί του τουρκικού στρατού διευθύνουν τις επιχειρήσεις ενώ συνεχώς ο τουρκικός στρατός αποκτά κατευθυνόμενα όπλα μεγάλου βεληνεκούς (λόγω εγχώριας ανάπτυξης είναι και φθηνότερα) αλλά και UAV, ξεπερνώντας έτσι το συμβατικό τρόπο μάχης και δίνοντας έτσι βαρύτητα στα μαζικά πυρά και τον αιφνιδιασμό.

Βίντεο από τα α/κ πυροβόλα DANA Μ1 των 152χλστ τσέχικης και σλοβακικής κατασκευής (το νατοικό αντίστοιχο είναι το γνωστό από την ΕΦ ZUZANA) σε παλαιότερο αζέρικο βίντεο, που έχει ικανότητα βολής κατευθυνόμενων βλημάτων και εξοπλισμένα με ισραηλινό C4i για λήψη δεδομένων στοχοποίησης σε πραγματικό χρόνο από drone ή άλλα μέσα επιτήρησης.

 

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.