ΗΠΑ: Ισλαμιστές σχεδίαζαν επίθεση κατά του Πύργου Τραμπ και του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης

Δύο ισλαμιστές σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις σε υψηλού προφίλ στόχους στις ΗΠΑ, ανάμεσα τους ήταν ο Πύργος Τραμπ και το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. 

Συγκεκριμένα, ο Kristopher Sean Matthews, από το Έλτζιν της Νότιας Καρολίνας, είναι ο ένας εκ των δυο υπόπτων που συνελήφθη και κατηγορείται για πολύμηνη συνωμοσία με άλλους υποστηρικτές του ISIS, στους οποίους περιλαμβάνεται και ο Jaylyn Christopher Molina από το Τέξας.

Αμφότεροι συνελήφθησαν τη Δευτέρα και, όπως έγινε γνωστό από τα δικαστικά έγγραφα, σχεδίζαν «χτυπήματα» σε αρκετές τοποθεσίες στις ΗΠΑ. Μάλιστα, ο Matthews πρότεινε, σαν καλύτερες τοποθεσίες για τις τρομοκρατικές επιθέσεις, κυβερνητικά κτίρια και όχι μέρη «όπως τα εμπορικά κέντρα όπου βρίσκονται αθώα παιδιά».

«Πρέπει να παραμείνουμε μαζί, πρέπει να τους νικήσουμε, πρέπει να έχουμε πολλά θύματα», φέρεται να έγραψε ο Molina, που αναφερόταν ως «Αμπντούρ Ραχίμ» σε μια μυστική ομάδα chat, όπου οι ερευνητές του FBI διαπίστωσαν τη δεδηλωμένη πίστη των υπόπτων στον ISIS.

«Αυτό που θα πετύχουμε, θα μπορούσε να έχει αξία για το Netflix», φέρεται να έγραψε ο Matthews στο chat, που παρουσιαζόταν ως «Αλί Τζιμπρέιλ», προσθέτοντας πως θα τους καθιστούσε… «κάτι σαν ροκ σταρ».

Το FBI χρησιμοποίησε μυστικούς πράκτορες και εμπιστευτικές πηγές για τον εντοπισμό τους, ενώ κατηγορούνται ότι συνωμοτούσαν για να παρέχουν υλική υποστήριξη ή πόρους σε μια καθορισμένη ξένη τρομοκρατική οργάνωση, σύμφωνα με τα έγγραφα του δικαστηρίου.

Εάν καταδικαστούν, θα βρεθούν αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών.

Ακόμη, διαπιστώθηκε ότι ο Molina συμμετείχε στην ίδια κρυπτογραφημένη συζήτηση κάποια στιγμή τον Απρίλιο και αργότερα δημοσίευσε εκπαιδευτικά εγχειρίδια για τη χρήση AK-47 και για την κατασκευή βόμβας.

Τα αρχεία δείχνουν ότι οι Molina και Matthews συζήτησαν επίσης για πιθανές επιθέσεις στα κεντρικά γραφεία της CIA, του FBI και της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ναρκωτικών.

Τέλος, ο Molina ήρθε επίσης σε επαφή στα τέλη Αυγούστου με μια γυναίκα από ένα άγνωστο ευρωπαϊκό έθνος που ζήτησε οδηγίες κατασκευής βομβών.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.