Συναγερμός στο Παρίσι: Δύο τραυματίες από την επίθεση με ματσέτα κοντά στα γραφεία του “Charlie Hebdo” – ΦΩΤΟ

Της Μαρίας Δεναξά

Συναγερμός σήμανε στο Παρίσι λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι στο άκουσμα της είδησης ότι δυο άτομα μαχαίρωσαν περαστικούς έξω από τα πρώην γραφεία της σατιρικής εφημερίδας “Charlie Hebdo”. Σύμφωνα με τις πληροφορίες δύο άτομα τραυματίστηκαν και βρίσκονται σε «απολύτως επείγουσα κατάσταση», Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή, ενώ η περίμετρος που αποκλείστηκε διευρύνθηκε μετά την ανακάλυψη ενός ύποπτου πακέτου.

Οι τοπικές Αρχές ζήτησαν από τον κόσμο να αποφεύγει τη βορειανατολική περιοχή του Παρισιού όπου διεξαγόταν αστυνομική επιχείρηση, ενώ λίγη ώρα μετά την επίθεση συνελήφθη ένας ύποπτος στην περιοχή της Βαστίλλης, και συγκεκριμένα στις σκάλες της Όπερας, φέροντας αίμα στα ρούχα του. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν συνεχίζει την έρευνα για δεύτερο άτομο, καθώς ο δράστης είναι μόνο ένας.

Πέντε σχολεία στην περιοχή του 11ου διαμερίσματος του Παρισιού έκλεισαν τις πόρτες τους ενώ ο δήμαρχος του διαμερίσματος ζήτησε να εφαρμοστούν μέτρα ασφαλείας γύρω από νηπιαγωγεία και γηροκομεία και κάλεσε τους γονείς να μη σπεύσουν στην περιοχή.

Ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ επιβεβαίωσε πως η επίθεση έγινε ακριβώς μπροστά από τα πρώην γραφεία του “Charlei Hebdo” και έσπευσε στο υπουργείο Εσωτερικών για να ενημερώσει και τον υπουργό.

Ο αντιδήμαρχος του Παρισιού Εμανουέλ Γκρεγκουάρ ανέφερε παράλληλα σε μήνυμά του στο Twitter ότι η αστυνομία αναζητεί έναν “δυνάμει επικίνδυνο” άνθρωπο.

Στο μεταξύ, η επίθεση έγινε την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη για της επιθέσεις του Ιανουαρίου του 2015 στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας που συγκλόνισαν την υφήλιο. Τρεις ένοπλοι που συνδέονταν με την Αλ Κάιντα και το ISIS ταξίδεψαν στο Παρίσι και δολοφόνησαν 15 εργαζομένους του “Charlie Hebdo” γιατί είχαν δημοσιεύσει μια σειρά γελοιογραφιών για τον Μωάμεθ.

Οι φωτό από τη Le Figaro/AFP

 

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.