ΤΟ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ HUBBLE ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΙ τον πιο φωτεινό κομήτη (εικόνες)

Τα τηλεσκόπια της NASA εξετάζουν προσεκτικά τον πιο λαμπερό κομήτη του 2018 και καθώς ο 46P / Wirtanen «σκόνταψε» στον ουρανό, το Hubble στέλνει μαγικές εικόνες.

Το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble της NASA φωτογράφησε τον κομήτη 46P / Wirtanen στις 13 Δεκεμβρίου, όταν εκείνος ήταν 12 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από τη Γη.

Σε αυτή την εικόνα ορατού φωτός, ο πυρήνας του κομήτη κρύβεται στο κέντρο μιας ασαφούς λάμψης από το κώμα του κομήτη.

Το κώμα είναι ένα σύννεφο αερίου και σκόνης που ο κομήτης εξώθησε κατά τη διέλευσή του από το εσωτερικό ηλιακό σύστημα λόγω θέρμανσης από τον Ήλιο.

Για να δημιουργηθεί αυτή η σύνθετη εικόνα, το μπλε χρώμα εφαρμόστηκε σε εκθέσεις χρώματος γκρι υψηλής ανάλυσης που αποκτήθηκαν από το όργανο του διαστημικού σκάφους Wide Field Camera 3 (WFC3).

ΚΟΜΗΤΗΣ 46P/WIRTANEN

ΚΟΜΗΤΗΣ 46P/WIRTANEN

Το εσωτερικό μέρος του κώματος ενός κομήτη δεν είναι συνήθως προσβάσιμο από τη Γη. Η προσεκτική πτήση του κομήτη 46P / Wirtanen επέτρεψε στους αστρονόμους, ωστόσο να το μελετήσουν λεπτομερώς.

Συνδύασαν τις μοναδικές δυνατότητες του Hubble, του παρατηρητηρίου ακτίνων Χ της Chandra και του Neil Gehrels Swift Observatory για να μελετήσουν πώς απελευθερώνονται τα αέρια από τον πυρήνα, τα συστατικά των ζελατινών του κομήτη και πώς το αέριο στο κώμα μεταβάλλεται χημικά από το φως της ηλιακής ακτινοβολίας του Ήλιου.

 

 

Το Στρατοσφαιρικό Παρατηρητήριο Αστρονομίας υπερύθρων της NASA, το Sofia, απαθανάτισε αυτή την εικόνα του κομήτη στις 16 και 17 Δεκεμβρίου όταν το αεροσκάφος πετούσε στα 40.000 πόδια.

Εικόνα από το παρατηρητήριο Sofia

Εικόνα από το παρατηρητήριο Sofia

Πηγή: https://www.athensvoice.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.