Ο Τσαβούσογλου εμφάνισε τη σημαία της ΕΕ ως ημισέληνο μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο – ΒΙΝΤΕΟ

Σάλος προκλήθηκε από την κίνηση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, να εμφανίσει την σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως ημισέληνο μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο, κατά τη συζήτηση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων. Ειδικότερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας εμφανίστηκε με τηλεδιάσκεψη από τη Σενεγάλη. Ωστόσο, με το που έγινε η σύνδεση, στα μόνιτορ εκτός από την εικόνα του εμφανίστηκε και ένα γράφημα με τη σημαία της Τουρκίας στα αριστερά και δεξιά τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως ημισέληνο.

Το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Γερμανού ευρωβουλευτής των Πρασίνων ο οποίος απευθυνόμενος προς τον προεδρεύοντα Μακάλιστερ είπε: «Τι είναι αυτό, είναι δυνατόν; Πρόκειται για προβοκάτσια!»

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε πως «αυτή είναι η σημαία μας για τις ευρωτουρκικές σχέσεις» ωστόσο δεν έγινε πειστικός στους συμμετέχοντες της συζήτησης κι έτσι έπειτα από τις αντιδράσεις η εικόνα αποσύρθηκε.

Δείτε το βίντεο του Euronews

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.