Νέο ηχηρό μήνυμα Μακρόν: Η Ευρώπη πρέπει να πάρει πιο ξεκάθαρη και ενιαία θέση απέναντι στην Τουρκία

Νέο ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε ο Εμανουέλ Μακρόν λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι οι επτά χώρες που θα συμμετάσχουν σήμερα στην Ευρωμεσογειακή Σύνοδος (MED7) θα πιέσουν ώστε να υιοθετηθεί κοινή ευρωπαϊκή θέση απέναντι στην Τουρκία.

Η Ευρώπη θα πρέπει να είναι πιο ξεκάθαρη και να έχει μια πιο ενιαία θέση απέναντι στην Τουρκία, είπε ο Μακρόν, τονίζοντας ότι η ΕΕ επιθυμεί να αποφύγει την κλιμάκωση της έντασης, όμως η Άγκυρα πρέπει να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της σε κάποιες περιοχές.

Παράλληλα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από την Κορσική ο Γάλλος πρόεδρος, οικοδεσπότης της MED7, είπε ότι η Ελλάδα επλήγη με πολύ σκληρό τρόπο στο μεταναστευτικό και αποκάλυψε ότι η Γαλλία και η Γερμανία εργάζονται για την ανάληψη συντονισμένης δράσης προκειμένου να δείξουν αλληλεγγύη στη χώρα μας μετά την πυρκαγιά στη Μόρια.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.