Η Le Monde επιτίθεται κατά της Τουρκίας και του ΝΑΤΟ!

Η ευθεία επίθεση της εμβληματικήΣ εφημερίδας κατά της Τουρκίας και του ΝΑΤΟ σηματοδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στην περιοχή.

Η μεγαλύτερη γαλλική εφημερίδα εξαπολύει μια πρωτοφανούς σφοδρότητας επίθεση κατά του ΝΑΤΟ. Η ενέργεια αυτή δεν φανερώνει μόνο τις προθέσεις της γαλλικής εξωτερικής πολιτικής αναφορικά με τις επιλογές της νοτιοατλαντικής συμμαχία, αλλά παρέχει και μία ασπίδα προστασίας στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για την σκληρή γραμμή που έχει επιλέξει έναντι της Τουρκίας. Το συγκεκριμένο άρθρο προαναγγέλλει ακόμα πιο σκληρή γραμμή από την Γαλλία, η οποία μάλιστα θα γίνει δεκτή διακομματικά από όλο το γαλλικό πολιτικό σύστημα.

Ο τίτλος του ρεπορτάζ είναι ενδεικτικός: «Οι τουρκικές προκλήσεις στη Μεσόγειο φέρνουν ένα ανίκανο ΝΑΤΟ σε δύσκολη θέση»! Δηλαδή η εφημερίδα χαρακτηρίζει ανίκανο το ΝΑΤΟ, παραπέμποντας στην εποχή του Σαρλ Ντε Γκωλ!

Παρόμοιο τίτλο σε γαλλική εφημερίδα κατά του ΝΑΤΟ είχαμε να δούμε από την εποχή του Ντε Γκωλ. Συνιστά όμως και ξεκάθαρη τοποθέτηση απέναντι στην ελληνοτουρκική κρίση, καθώς ρίχνεις όλη την ευθύνη για τις προκλητικές ενέργειες στην Τουρκία και τον Ερντογάν. Συνεχίζοντας μάλιστα με απεικόνιση της ανησυχίας στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ανησυχίας που πηγάζει από τις ενέργειες του τούρκου προέδρου.

Η ελληνοτουρκική αντιπαράθεση συνιστά μια από τις σοβαρότερες κρίσεις στην ιστορία του ΝΑΤΟ, σχολιάζει διπλωμάτης στην εφημερίδα, που χρησιμοποιεί αυτές τις δηλώσεις ως εφαλτήριο για να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην Τουρκία και στο ΝΑΤΟ. Χαρακτηρίζοντας μάλιστα ανεπίτρεπτο τον εφησυχασμό της συμμαχίας απέναντι σε μία Τουρκία που ενώ θα έπρεπε να υπακούει στις επιλογές της Δύσης μη έχοντας σαν εναλλακτική, παίζει το παιχνίδι της Ρωσίας απειλώντας με αποσταθεροποίηση ολόκληρο το δυτικό στρατόπεδο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.