Τον “χαβά” του ο Ερντογάν: Δεν θα υποκύψουμε στην κλοπή της υφαλοκρηπίδας μας

Αμετακίνητος και προκλητικός ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε νέες δηλώσεις του σήμερα. Όπως είπε ο Τούρκος Πρόεδρος η χώρα του δεν θα υποχωρήσει μπροστά στις προκλήσεις ή τις απειλές των κυρώσεων για την Ανατολική Μεσόγειο.

«Δεν θα υποκύψουμε στην κλοπή της υφαλοκρηπίδας μας. Δεν θα υποχωρήσουμε μπροστά στη γλώσσα των κυρώσεων και των απειλών», δήωσε ο Ερντογάν σε ομιλία που εκφώνησε σε μέλη του κυβερνώντος κόμματος στην πόλη της Ριζούντας. Η Τουρκία είναι πλήρως επικεντρωμένη στην προστασία των δικαιωμάτων της στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη και το Αιγαίο, ανέφερε, επίσης, ο Τούρκος Πρόεδρος. Σχετικά με την ενεργειακή εκμετάλλευση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ο Ερντογάν υποστήριξε πως η Τουρκία δικαιολογείται πλήρως βάσει τόσο του διεθνούς δικαίου της θάλασσας όσο και των υφιστάμενων συνθηκών. Η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της «χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα», ανέφερε.

«Δεν θα διστάσουμε να απαντήσουμε στην παραμικρή παρενόχληση του πλοίου μας» ισχυρίστηκε ο Ερντογάν, λέγοντας πως το Oruc Reis θα συνεχίσει τη δραστηριότητά του έως την 23η Αυγούστου. Όπως δήλωσε, η μοναδική λύση είναι μέσω του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.