Τουρκικό Ναυτικό: Συνεχίζεται η συγκέντρωση ναυτικών δυνάμεων- Ακόμη μια κορβέτα πλέει προς το Ν.Α.Αιγαίο (βίντεο)

Προς το Ν.Α. Αιγαίο πλέει η τουρκική κορβέτα κλάσης Ada F-514 TCG Kinaliada.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και το βίντεο το τουρκικό σκάφος πέρασε το στενό της Χίου κατευθυνόμενο και αυτό νότια όπου παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση τουρκικών ναυτικών μονάδων.

Η ανάπτυξη του τουρκικού Ναυτικού πραγματοποιείται με σταθερούς ρυθμούς και ένα ένα τα σκάφη του μετακινούνται προς νότο.

Υπενθυμίζεται ότι από 10 και 11 Αυγούστου η Τουρκία έχει εξαγγείλει ασκήσεις στην περιοχή του Καστελόριζου.

Υπενθυμίζεται ότι εχθές είχε παρατηρηθεί μετακίνηση τριών φρεγατών πάλι με κατεύθυνση νότια προς την περιοχή του Ν.Α.Αιγαίου.

Σημειώνεται πως η πρώτη κορβέτα του προγράμματος MilGem κλάσης Ada (F-511 «Heybeliada») άρχισε να ναυπηγείται τον Ιανουάριο του 2007, καθελκύστηκε το Σεπτέμβριο του 2008 και παραδόθηκε το Σεπτέμβριο του 2011.

Η δεύτερη (F-512 «Buyukada») άρχισε να ναυπηγείται τον Ιούνιο του 2009, καθελκύστηκε το Σεπτέμβριο του 2011 και παραδόθηκε το Σεπτέμβριο του 2013.

Η F-513 «Burgazada» άρχισε να ναυπηγείται το Σεπτέμβριο του 2013, καθελκύστηκε τον Ιούνιο του 2016 και παραδόθηκε το Νοέμβριο του 2018, ενώ η F-514 «Kinaliada» άρχισε να ναυπηγείται τον Ιούνιο του 2016, καθελκύστηκε τον Ιούλιο του 2017 και παραδόθηκε το Σεπτέμβριο του 2019.

Ο οπλισμός τους αποτελείται από ένα πυροβόλο OTO Melara των 76/62 χιλιοστών, δύο τηλεχειριζόμενοι πύργοι με πολυβόλα των 12,7 χιλιοστών, οκτώ βλήματα κατά πλοίων RGM-84 Harpoon (σε εξέλιξη η αντικατάσταση τους από Atmaca), ένα σύστημα εγγύς αντιαεροπορικής άμυνας RIM-116 RAM (Rolling Airframe Missiles) 21 θέσεων και δύο τριπλούς τορπιλοσωλήνες για τορπίλες Mk.46.

Το ελικοδρόμιο μπορεί να δεχθεί και να υποστηρίξει ελικόπτερο κατηγορίας S-70B SeaHawk.

 

Ο ηλεκτρονικός τους εξοπλισμός αποτελείται από το σύστημα διαχείρισης μάχης G-MSYS (GENESIS MİLGEM Savaş Yönetim Sistemi), ραντάρ έρευνας  SMART-S Mk.2 της Thales, ηλεκτροπτικό σύστημα ελέγχου πυρός STING EO Mk.2, σονάρ TBT-01 Yakamoz, συστήματα ζεύξης δεδομένων Link-11/16, σύστημα ηλεκτρονικών μέσων υποστήριξης και σύστημα αυτοπροστασίας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.