Τους νέους «δείχνει» ο ΠΟΥ για την αύξηση κρουσμάτων στην Ευρώπη

Τον κώδωνα του κινδύνου για την άγνοια… κινδύνου που επιδεικνύουν πολλοί νέοι στην Ευρώπη ως προς τον νέο κορονοϊό έκρουσε σήμερα ο περιφερειακός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη, δρ. Χανς Κλούγκε.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο BBC 4 εμμέσως πλην σαφώς «έδειξε» τους νέους για την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται τελευταία σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, ειδικά σε άτομα νεότερης ηλικίας.

«Λαμβάνουμε αναφορές από διάφορες υγεινομικές αρχές για μεγαλύτερη αναλογία των νέων κρουσμάτων μεταξύ των νέων ανθρώπων» είπε ο δρ. Κλούγκε.

«Ένας αυξανόμενος αριθμός χωρών βιώνει τοπικά ξεσπάσματα και αύξηση κρουσμάτων. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι αυτό αποτελεί συνέπειας της αλλαγής της ανθρώπινης συμπεριφοράς», είπε μεταξύ άλλων και τόνισε ότι το σημαντικό είναι οι υγειονομικές αρχές να κινητοποιήσουν καλύτερα τα νέα μέλη της κοινωνίας.

Ως πατέρας δύο κοριτσιών καταλαβαίνω πως οι νέοι «δεν θέλουν να χάσουν το καλοκαίρι» είπε, αλλά πρόσθεσε: «Έχουν ευθύνη απέναντι στους εαυτούς τους, τους γονείς τους, τους παππούδες και τις κοινότητες τους και ξέρουμε τώρα πώς να υιοθετήσουμε καλές υγιεινές συμπεριφορές. Οπότε ας εκμεταλλετούμε αυτή τη γνώση».

Μεταξύ των χωρών που τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφουν αύξηση κρουσμάτων στον νεότερο πληθυσμό είναι η Ολλανδία και η Γαλλία.

Στη Βρετάνη της Γαλλίας οι Αρχές αποδίδουν τα τοπικά ξεσπάσματα του ιού σε άτομα ηλικίας μεταξύ 18 και 25 ετών, κατηγορώντας τους ότι δεν τηρούσαν τα μέτρα κοινωνικής απόστασης. «Οι νέοι άνθρωποι διασπείρουν τον ιό» δήλωσε στο France3 η επικεφαλής της τοπικής υγειονομικής αρχής Αν Μπριακ Μπιλί.

Αλλά και στην ισπανική πρωτεύουσα, τη Μαδρίτη, όπου οι Αρχές προσπαθούν να βάλουν φρένο στις νέες μολύνσεις, η επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης,, η Ιζαμπέλ Ντιάζ Αγιούσο, προειδοποίησε χθες, Τρίτη, για «τη συμπεριφορά των νέων ανθρώπων», λέγοντας: «Θέτουν σε κίνδυνο τους διπλανούς τους αλλά επίσης το ακαδημαϊκό και εργασιακό τους μέλλον».

Με πληροφορίες από BBC

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.