Υπερσύγχρονο ρωσικό τανκ σε λειτουργία χωρίς πλήρωμα

Σε δοκιμές μη επανδρωμένης λειτουργίας υποβλήθηκε το τανκ T-14 Armata των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή.

Δοκιμές σε μη επανδρωμένη κατάσταση λειτουργίας πραγματοποιήθηκαν στο τανκ T-14, το οποίο είναι βασισμένο στην βαρέως εξοπλισμένη στρατιωτική πλατφόρμα Armata , σύμφωνα με ανώνυμη πηγή της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας, η οποία μίλησε στο πρακτορείο Sputnik.

«Κατά τις προκαταρκτικές δοκιμές, το όχημα δοκιμάστηκε σε μη επανδρωμένη κατάσταση» ανέφερε η πηγή.

«Το πιο επικίνδυνο τανκ στον κόσμο»

Το τανκ T-14 το οποίο αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την Ημέρα της Νίκης στην Κόκκινη Πλατεία στις 9 Μαΐου του 2015, κέντρισε αμέσως το παγκόσμιο ενδιαφέρον, αφού αποτελεί άρμα μάχης τρίτης γενιάς, λειτουργώντας με ψηφιακό εξοπλισμό.

Καλλιτεχνική απεικόνιση του τανκ T-14
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : AMMOKOR.UCOZ.RU
Καλλιτεχνική απεικόνιση του τανκ T-14

Ακόμα και η γερμανική εφημερίδα Die Welt παραδέχθηκε την ανωτερότητα του συγκεκριμένου τανκ, αφού σύμφωνα με δημοσίευμά της κατά το παρελθόν, το T-14 Armata επισκιάζει τα γερμανικά Leopard 2 σε αρκετά χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε σε δημοσίευμά του το περιοδικό «The National Interest», το T-14 Armata θεωρείται ως το «δυνητικά πιο επικίνδυνο τανκ στον κόσμο».

Δοκιμασμένο σε συνθήκες μάχης

Το τανκ όπως αποκάλυψε τον Απρίλιο ο Ρώσος υπουργός Εμπορίου & Βιομηχανίας, Ντένις Μαντούροφ, δεν έχει όμοιό του στον κόσμο και εξελίσσεται διαρκώς, ενώ υπεβλήθη σε δοκιμές ακόμα και στη Συρία.

Ο Ρώσος υπουργός είχε εξηγήσει πως, τέτοιες δοκιμές βοηθούν στην κατανόηση της απόδοσης του τανκ σε συνθήκες μάχης και επιτρέπουν την εξομάλυνση τυχόν ατελειών πριν διατεθεί για εξαγωγή.

Τα χαρακτηριστικά του T-14 Armata

Το συγκεκριμένο τανκ νέας γενιάς, είναι εξοπλισμένο με μηχανή ντίζελ 1.500 hp, ενώ διαθέτει κανόνι 125 χιλιοστών.

Διαθέτει μη επανδρωμένο πυργίσκο, με το πλήρωμα να είναι τοποθετημένο σε θωρακισμένη κάψουλα μέσα στο σώμα του οχήματος για επιπλέον ασφάλεια, ενώ η θωράκισή του θεωρείται ότι είναι σε θέση να αντέξει πυρά από όλα τα γνωστά σύγχρονα πυροβόλα, αντιαρματικά βλήματα και άλλου τύπου πυρομαχικά.

Σπούτνικ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.