Ρωσία: Ηχηρή παρέμβαση για την Αγία Σοφία – Τι περιμένει από την απόφαση για το μέλλον της

Παρέμβαση για το θέμα της Αγίας Σοφίας και το μέλλον της έκανε η Ρωσία στέλνοντας ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία. Σε δηλώσεις της το βράδυ της Πέμπτης, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, σύμφωνα με το Urdupoint News / Sputnik, τόνισε ότι “αναμένουμε ότι η απόφαση για την Αγία Σοφία θα λαμβάνει υπόψη τις κατευθυντήριες γραμμές της UNESCO”

“Θεωρούμε ότι ο ναός της Αγίας Σοφίας είναι εξαιρετικά σημαντικός από πολιτισμική και ιστορική άποψη για όλον τον κόσμο. Η UNESCO έχει συμπεριλάβει την Αγία Σοφία στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς και πιστεύουμε ότι οποιεσδήποτε αξιώσεις σχετικά με τον χαρακτήρα του μνημείου, συμπεριλαμβανομένης της διατήρησης και την προσβασιμότητάς του, θα είναι συμβατές με το καθεστώς που έχει θεσπίσει και υπαγορεύει ο διεθνής Οργανισμός». Επίσης, η Μόσχα αναμένει ότι η απόφαση για την «μοίρα» της Αγίας Σοφίας θα έχει λάβει υπόψιν της το πόσο ευαίσθητο είναι το ζήτημα για τους θρησκευόμενους ανθρώπους.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.