ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ:«Να κάνουμε την Αγία Σοφία μπ@ρδ@λ@», λέει γνωστός Τούρκος καθηγητής ιστορίας!

Ο Γιουσούφ Χαλάτσογλου ΔΕΝ είναι κάποιος περιθωριακός. Είναι καθηγητής ιστορίας και επί 15 ΧΡΟΝΙΑ πρόεδρος στο κρατικό ίδρυμα Τουρκικής Ιστορίας (1993-2008).

Σύζυγος του είναι η Νεβάλ Κονούκ, καθηγήτρια Ιστορίας της Αρχιτεκτονικής με ειδίκευση στην οθωμανική αρχιτεκτονική, η οποία τον Φεβρουάριο του 2019 είχε συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα μαζί με τον πρόεδρο του αλυτρωτικού Συλλόγου Αλληλεγγύης Ρόδου, Κω και Δωδεκανήσων (ROİSDER)…

Στο παρακάτω βίντεο ακούγεται η εξής συνομιλία:

Τζεμ Τοκερ (πρώην πρόεδρος του φιλελεύθερου κόμματος): Από ότι καταλαβαίνω από τις συζητήσεις η μπάλα τώρα βρίσκεται στο γήπεδο του Ερντογάν. Χρειάζεται μόνο μία υπογραφή του Ερντογάν για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Πιέστε τον. Εξελέγη παίρνοντας το 52% της εθνικής βούλησης

Αλή Ιχσάν Καραχασάνογλου (ισλαμιστής αρθρογράφος): Ας πιέσουμε όλοι σε αυτό το σημείο.

Τζεμ Τοκερ: Ναι ας το κάνουμε. Και εγώ επίσης θα πιέσω για αυτό.

Καραχασάνογλου: Ως φιλελεύθερο κόμμα ας το εξηγήσουμε αυτό στην Ευρώπη με μία εικόνα της Τουρκίας. Δείτε τι είπε πρόσφατα ο κύριος Γιουσούφ (Γιουσούφ Χαλάτσογλου-εθνικιστής καθηγητής). Πως οι Έλληνες χρησιμοποίησαν τζαμιά στην Ελλάδα ως μπουρδέλα.

Τζεμ Τοκέρ: Αυτό είναι για την Ελλάδα. Εμείς είμαστε απόγονοι των ανθεκτικών Οθωμανών. Μα είμαστε εμείς το ίδιο με την Ελλάδα;

Γιουσούφ Χαλάτσογλου: Όχι δεν ισχύουν αυτά. Υπάρχει και η αρχή της αμοιβαιότητας μεταξύ των κρατών. Μην τα λέτε αυτά.

Τζεμ Τοκέρ: Aυτό που λέτε λοιπόν είναι ότι πρέπει να κάνουμε την εκκλησία μέρος της αμοιβαιότητας. Συμφωνήστε λοιπόν μεταξύ σας να κάνουμε την Αγία Σοφία ένα μπουρδέλο.

Γιουσούφ Χαλάτσογλου: Δεν μιλάτε καθόλου όταν τα τζάμια σας στην Ελλάδα πυρπολούνται, καταστρέφονται, μετατρέπονται σε μπουρδέλα ενώ τα ταφικά μνημεία γίνονται εκκλησίες.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.