Χαμάς: Πανηγυρίζει για τα ιρανικά πλήγματα στο Ισραήλ – «Συγχαίρουμε την ηρωική επιχείρηση εκτόξευσης πυραύλων»

Η Χαμάς ανέφερε ότι επαινεί τα ιρανικά πυραυλικά πλήγματα στο Ισραήλ για την εκδίκηση του θανάτου του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια, του ηγέτη της Χεζμπολάχ Σαγίντ Χασάν Νασράλα και του Ταξίαρχου Αμπάς Νιλφορουσάν.

«Εμείς, στο Κίνημα Ισλαμικής Αντίστασης (Χαμάς), συγχαίρουμε την ηρωική επιχείρηση εκτόξευσης πυραύλων που πραγματοποιήθηκε από το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης στο Ιράν, σε μεγάλες περιοχές των κατεχόμενων εδαφών μας, ως απάντηση στα συνεχιζόμενα εγκλήματα της κατοχής κατά των λαών της περιοχής και σε εκδίκηση για το αίμα των ηρωικών μαρτύρων του έθνους μας, Ισμαήλ Χανίγια, Χασάν Νασράλα και Αμπάς Νιλφορουσάν».

Και η ανακοίνωση συνεχίζει: «Επιβεβαιώνουμε ότι αυτή η έντιμη ιρανική απάντηση είναι ένα ισχυρό μήνυμα προς τον Σιωνιστικό εχθρό και τη φασιστική κυβέρνησή του, στο δρόμο για την αποτροπή τους και τον περιορισμό της τρομοκρατίας τους, καθώς τα εγκλήματά τους, η αλαζονεία και οι παραβιάσεις των διεθνών νόμων και των ανθρωπιστικών κανόνων έχουν ξεπεράσει κάθε όριο».

 

«Στόχος οι αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ»

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Χαμάς και οι ένοπλες φιλοϊρανικές παρατάξεις του Ιράκ θα στοχεύσουν κατά «όλων των αμερικανικών συμφερόντων», σε περίπτωση επίθεσης κατά της Τεχεράνης.

«Οι αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ και στην περιοχή θα αποτελέσουν στόχο αν οι Ηνωμένες Πολιτείες συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε απάντηση στα ιρανικά πλήγματα στο Ισραήλ ή αν το Ισραήλ χρησιμοποιήσει τον εναέριο χώρο του Ιράκ κατά της Τεχεράνης», ανακοίνωσαν σήμερα οι υποστηριζόμενες από το Ιράν ένοπλες οργανώσεις.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.