Τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης κάνουν επανειλημμένα έκτακτα νέα! Τα τανκς μπήκαν στον Λίβανο

Το Ισραήλ, που ετοιμάζεται να μεταφέρει τη γενοκτονία που συνεχίζεται εδώ και ένα χρόνο στη Γάζα στον Λίβανο, ξεκίνησε τη χερσαία επιχείρησή του.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ενημέρωσε τις ΗΠΑ για μια σειρά περιορισμένων χερσαίων επιχειρήσεων που σχεδιάζει το Ισραήλ στον Λίβανο. Το Ισραήλ από την άλλη κήρυξε πολλές περιοχές στα σύνορα του Λιβάνου ως στρατιωτικές ζώνες. Ο ισραηλινός Τύπος ανακοίνωσε επίσης ότι ξεκίνησε η χερσαία επιχείρηση. Από την άλλη, ο λιβανέζικος Τύπος ανέφερε ότι «το Ισραήλ ξεκίνησε πολύ έντονες βολές πυροβολικού στα σύνορα».

Το Ισραήλ ξεκίνησε την επίγεια επιχείρησή του στον Λίβανο, όπου επιτέθηκε από αέρος για μέρες και σκότωσε πολλά μέλη της Χεζμπολάχ, ιδιαίτερα τον Νασράλα. Σήμερα, ο υπουργός Άμυνας Yoav Gallant είπε: «Η επόμενη φάση του πολέμου θα ξεκινήσει σύντομα». Η τελευταία δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ αποκάλυψε ότι η χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ εναντίον του Λιβάνου πρόκειται να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή. Ο ισραηλινός Τύπος ανακοίνωσε επίσης ότι ξεκίνησε η χερσαία επιχείρηση.

Dünya medyası art arda son dakika geçiyor! Tanklar Lübnan'a girdi

Τα μάτια και τα αυτιά όλου του κόσμου είναι στραμμένα στη Μέση Ανατολή. Το Ισραήλ επεκτείνει τον πόλεμο βήμα-βήμα μετά τη Γάζα. Η χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ, η οποία στοχεύει πολλά μέλη της Χεζμπολάχ με αεροπορικές επιδρομές εδώ και μέρες, έχει αρχίσει να γίνεται ξεκάθαρη. Σήμερα, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Yoav Gallant βρέθηκε μαζί με τους δημάρχους στα βόρεια σύνορα της χώρας και έκανε δηλώσεις, σηματοδοτώντας χερσαία επιχείρηση και λέγοντας: «Η επόμενη φάση στον πόλεμο κατά της Χεζμπολάχ θα ξεκινήσει σύντομα».

ΗΠΑ: ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Η δεύτερη δήλωση που έδειχνε ότι επρόκειτο να ξεκινήσει η χερσαία επιχείρηση προήλθε από τις ΗΠΑ. Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάθιου Μίλερ ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ για μια σειρά περιορισμένων χερσαίων επιχειρήσεων που σχεδιάζει στον Λίβανο. “Είχαμε συζητήσεις μαζί τους σχετικά με αυτές τις επιχειρήσεις, αλλά θα τους αφήσω να μιλήσουν για τον χρόνο και τον σκοπό τους. Μας ενημέρωσαν για μια σειρά από επιχειρήσεις. Μας είπαν αυτή τη στιγμή ότι αυτές είναι περιορισμένες επιχειρήσεις εστιασμένες για τις υποδομές της Χεζμπολάχ κοντά στα σύνορα», είπε ο Μίλερ σε δήλωση.

Από την άλλη, πηγή ασφαλείας του Λιβάνου υποστήριξε ότι ο λιβανέζικος στρατός υποχώρησε τουλάχιστον 5 χιλιόμετρα από τις θέσεις του στα ισραηλινά σύνορα. Μιλώντας στο CNN, ένας ανώνυμος αξιωματούχος των ΗΠΑ είπε: «Πιστεύουν ότι το Ισραήλ θα εξαπολύσει μια πιο περιορισμένη χερσαία επίθεση στον νότιο Λίβανο από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί και ότι αυτό θα μπορούσε να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή».

Dünya medyası art arda son dakika geçiyor! Tanklar Lübnan'a girdi

ΙΣΡΑΗΛΙΚΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες που ελήφθησαν από αυτόπτες μάρτυρες, ακούστηκαν ήχοι στρατιωτικών οχημάτων να κινούνται προς την πόλη Abel al-Kamh, απέναντι από τη συνοριακή περιοχή al-Vezzani στα νότια του Λιβάνου, όπου ο ισραηλινός στρατός άρχισε να βομβαρδίζει με πυρά πυροβολικού. Αυτόπτες μάρτυρες τόνισαν ότι άκουσαν το βρυχηθμό πολλών στρατιωτικών οχημάτων και σημείωσαν ότι το ισραηλινό πυροβολικό έπληξε επίσης τη συνοριακή περιοχή al-Vezzani με πυρά πυροβολικού. Ο ισραηλινός Τύπος ανακοίνωσε επίσης ότι ξεκίνησε η χερσαία επιχείρηση.

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΗΡΥΞΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ 3 ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

Στη δήλωση που έκανε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ο Μετούλα (Ματαλά) στο σημείο μηδέν της λιβανικής συνοριακής γραμμής και οι γύρω οικισμοί Misgav Am και Kfar Giladi κηρύχθηκαν «κλειστή στρατιωτική ζώνη». Ανακοινώθηκε ότι η είσοδος στις περιοχές αυτές απαγορεύεται. Στη γραπτή δήλωση του ισραηλινού στρατού, ανέφερε ότι η στοχευμένη αποθήκη, όπου φέρεται να φυλάσσονταν τα αντιαεροπορικά πυροβόλα της Χεζμπολάχ, βρισκόταν μόλις 1,5 χιλιόμετρο μακριά από το διεθνές αεροδρόμιο Ραφίκ Χαρίρι της πρωτεύουσας.

Dünya medyası art arda son dakika geçiyor! Tanklar Lübnan'a girdi

Το ΙΣΡΑΗΛ χτύπησε αποθήκη πυραύλων στον ΛΙΒΑΝΟ

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι στόχευσε την αποθήκη αντιαεροπορικών πυραύλων της Χεζμπολάχ κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ραφίκ Χαρίρι, το μοναδικό αεροδρόμιο στον Λίβανο. Υπενθύμισε ότι ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη έχουν επίσης στοχεύσει άλλες εγκαταστάσεις που φέρεται να ανήκουν σε μονάδες αεράμυνας της Χεζμπολάχ τις τελευταίες ημέρες.

Dünya medyası art arda son dakika geçiyor! Tanklar Lübnan'a girdi

1217 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΒΙΑΙΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟΝ ΛΙΒΑΝΟ

Ο ισραηλινός στρατός, ο οποίος συνεχίζει τις ελεγχόμενες συγκρούσεις με τη Χεζμπολάχ από τις 8 Οκτωβρίου 2023, εξαπέλυσε εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές στις νότιες πόλεις του Λιβάνου καθώς και στις περιοχές Μπεκάα και Μπααλμπέκ στις 23 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τις αρχές του Λιβάνου, συνολικά 1217 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 104 παιδιά και 194 γυναίκες, έχουν χάσει τη ζωή τους από τις 17 Σεπτεμβρίου, όταν πυροδοτήθηκαν οι συσκευές επικοινωνίας που χρησιμοποιούσε η Χεζμπολάχ.

Dünya medyası art arda son dakika geçiyor! Tanklar Lübnan'a girdi

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα σκοτώθηκε σε αεροπορικές επιδρομές του ισραηλινού στρατού στη Βηρυτό στις 27 Σεπτεμβρίου. Η Χεζμπολάχ απαντά στο Ισραήλ με ρουκέτες και πυραύλους. Δεν αναφέρθηκαν σημαντικές ζημιές σε αυτές τις επιθέσεις, οι οποίες είχαν ως επί το πλείστον στόχο βάσεις του στρατού στην ισραηλινή πλευρά. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι εκτοπίστηκαν εντός της χώρας λόγω των ισραηλινών βομβαρδισμών. Ενώ συνεχίζεται το μεταναστευτικό κύμα από τα νότια τμήματα της χώρας προς την πρωτεύουσα Βηρυτό και τα βόρεια, αναφέρεται ότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν μεταναστεύσει στη Συρία.

Dünya medyası art arda son dakika geçiyor! Tanklar Lübnan'a girdi

Dünya medyası art arda son dakika geçiyor! Tanklar Lübnan'a girdi
Haberler.com / Rabia DalkılıçDünya

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.