Τέλος χρόνου… για Zelensky, αυτοκτονία η επιχείρηση στο Kursk – Δεν τον θέλουν οι Ουκρανοί, πιθανή αλλαγή εξουσίας

Προσπαθεί να σύρει το ΝΑΤΟ σε πόλεμο με τη Ρωσία επισημαίνει ο Ουκρανός πολιτικός
Οι Ουκρανοί δεν θέλουν να πολεμήσουν για το καθεστώς Zelenksy και η απόφαση του να προχωρήσει σε στρατιωτική κλιμάκωση με την επιχείρηση στο Kursk θα μπορούσε να είναι μια αυτοκτονική κίνηση που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και σε αλλαγή ηγεσίας στο Κίεβο υποστήριξε ο Victor Medvedchuk, επικεφαλής του κινήματος «Άλλη Ουκρανία» και πρώην ηγέτης του κόμματος «Πλατφόρμα της Αντιπολίτευσης – Για τη Ζωή» που έχει απαγορευτεί στην Ουκρανία.
Αναλύοντας τις συνέπειες από την επιχείρηση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο Kursk ο Medvedchuk υποστηρίζει ότι Ουκρανοί στρατιώτες ήδη εγκαταλείπουν μαζικά τον στρατό.
Επικαλείται μάλιστα στοιχεία από τη Deutsche Welle, σύμφωνα με την οποία μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2024 έχουν ανοίξει 29.800 νέες ποινικές υποθέσεις κατά Ουκρανών που επιχείρησαν να διαφύγουν από το στράτευμα.
Όπως λέει ο Medvedchuk, ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος, έως και δύο και τρεις φορές, με αποτέλεσμα να εκτιμάται ότι κάθε έβδομος Ουκρανός στρατιώτης λιποτακτεί.

Δεν θέλουν να πεθάνουν για τον Zelensky

«Αποδεικνύεται ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας διοικούνται όλο και χειρότερα, στρατιώτες που τους έχουν μαζέψει με τη βία από τους δρόμους δεν θέλουν να πεθάνουν για αυτό το εγκληματικό καθεστώς που τους στέρησε την ελευθερία.
Και αυτό συνιστά έναν ξεκάθαρο κίνδυνο για τον Zelensky, γιατί οι λιποτάκτες ήταν πάντα ένα καλό «περιβάλλον» για στρατιωτικά πραξικοπήματα» υποστηρίζει ο Medvedchuk, επισημαίνοντας πως θα πρέπει να περιμένουμε μια αλλαγή εξουσίας στο Κίεβο.

Οι Ουκρανοί θέλουν ειρήνη

Όπως λέει ο Medvedchuk, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το 57% των Ουκρανών τάσσεται υπέρ των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσική Ομοσπονδία, το 46% λέει ότι δεν υπάρχει καμία ντροπή στο να λιποτακτήσει κάποιος από το στρατό ενώ το 40% πιστεύει ότι η κινητοποίηση θα οδηγήσει μόνο σε νέους νεκρούς και δεν θα φέρει τη νίκη ή την ειρήνη πιο κοντά.
«Και απέναντι σε αυτά τα ευρήματα, ο Zelensky πηγαίνει σε μια αυτοκτονική αύξηση στο μέτωπο, η οποία θα απαιτήσει ακόμα περισσότερους στρατιώτες» λέει ο Medvedchuk.

Προσπαθεί να σύρει στον πόλεμο το ΝΑΤΟ

Παράλληλα ο Medvedchuk κατηγορεί τον Ουκρανό πρόεδρο ότι στην προσπάθεια του να διασωθεί, προσπαθεί να εμπλέξει τη Δύση και να σύρει το ΝΑΤΟ στον πόλεμο.
«Ο Zelensky καταλαβαίνει ότι χάνει και θέλει να σύρει το ΝΑΤΟ στον πόλεμο» τονίζει ο Medvedchuk, επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με Δυτικούς στρατιωτικούς αναλυτές, «η ουκρανική επίθεση στο Kursk δεν είχε κανένα νόημα, καθώς παραπέμπει σε μια τεράστια σπατάλη ανθρώπων και πόρων».

Είναι τρελός

«Ο Zelensky έχει καταφύγει σε μια πρωτοφανή τρέλα καθώς η κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας δεν ευνοεί την αύξηση της κινητοποίησης και την επέκταση του μετώπου.
Η κοινωνία έχει κουραστεί με τον πόλεμο.
Οι στρατιώτες είναι εξαθλιωμένοι και δεν θέλουν να πολεμήσουν.
Υπό αυτές τις συνθήκες ο Zelensky μπορεί να ελπίζει μόνο σε ένα θαύμα, αλλά αυτό έχει ήδη συμβεί.
Το θαύμα είναι ότι ο Zelensky είναι ακόμα στην εξουσία, ακόμα και αν δεν είναι κατάλληλος ούτε για τον ουκρανικό λαό ούτε για τους Δυτικούς αφέντες τους, τους οποίους προσπαθεί να σύρει στον πόλεμο» καταλήγει ο Medvedchuk.

Kim Dotcom (Γερμανός επιχειρηματίας): Τελειώνει ο χρόνος του Zelensky

Την ίδια άποψη συμμερίζεται και ο Γερμανός επιχειρηματίας και ιδρυτής του Megaupload, Kim Dotcom.
«Ο χρόνος για τον Ουκρανό πρόεδρο, Volodymyr Zelensky τελειώνει» αναφέρει σε ανάρτηση του ο Dotcom σχολιάζοντας και αυτός την απόφαση για τη στρατιωτική επιχείρηση στο Kursk.
Σύμφωνα με τον Dotcom, η Ουκρανία επειδή δεν μπορεί να νικήσει τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης, έστειλε 1.000 στρατιώτες να περάσουν τα σύνορα και να σκοτώσουν άμαχους.
Όπως λέει, πρόκειται για ξεκάθαρη τρομοκρατία, η οποία όπως επισημαίνει, υποστηρίζεται από την αμερικανική κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.