Zakharova για κλοπή των ρωσικών assets: Ετοιμάζουμε απάντηση – Η Ευρώπη… θα πονέσει

Ως εγκληματική χαρακτηρίζει η Maria Zakharova την απόπειρα της Δύσης να κλέψει ρωσικά -κρατικά- περιουσιακά στοιχεία για να χρηματοδοτήσει την Ουκρανία, υπογραμμίζοντας ότι η Μόσχα ετοιμάζει επώδυνη απάντηση για την Ευρώπη.

Λίγο νωρίτερα έγινε γνωστό πως οι ηγέτες των G7 κατέληξαν σε συμφωνία για να χρησιμοποιήσουν τα κέρδη από τα «παγωμένα» (στην ουσία, κλεμμένα) περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας.
Η συμφωνία αφορά την παροχή «περίπου 50 δισεκ. δολαρίων» στην Ουκρανία με τη στήριξη των μελλοντικών εσόδων από τα κλεμμένα κρατικά assets της Ρωσίας, σύμφωνα με πηγές των Financial Times (FT).
«Με σκοπό να υποστηρίξει τις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες της Ουκρανίας ενόψει μιας παρατεταμένης άμυνας κατά της Ρωσίας, η G7 θα ξεκινήσει “Έκτακτα Δάνεια για την Ουκρανία” προκειμένου να διαθέσει περίπου 50 δισεκ. δολάρια σε πρόσθετη χρηματοδότηση στην Ουκρανία έως το τέλος του έτους», πρόκειται να ανακοινώσει η G7 μετά τη Σύνοδο Κορυφής στην Ιταλία, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν οι FT.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών κ. Zakharova , όταν ρωτήθηκε για τα ρωσικά πολεμικά πλοία στην Κούβα, δήλωσε ότι η Δύση φάνηκε να μην ακούει τα διπλωματικά μηνύματα της Μόσχας και τα έλαβε υπόψη μόνο όταν ο στρατός και το ναυτικό ανέλαβαν δράση.
Φρεγάτα του ρωσικού πολεμικού ναυτικού και πυρηνοκίνητο υποβρύχιο μπήκαν την Τετάρτη στο λιμάνι της Αβάνας, ενώ ΗΠΑ και Κούβα δηλώνουν ότι η κίνηση δεν αποτελεί απειλή. Ωστόσο θεωρήθηκε ευρέως ως επίδειξη ισχύος της Ρωσίας εν μέσω αύξησης των εντάσεων στον πόλεμο στην Ουκρανία.
Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα 13/6 ότι δεν υπάρχει λόγος για καμιά χώρα, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, να ανησυχεί για την παρουσία ρωσικών πολεμικών πλοίων στην Κούβα για μια άσκηση.
«Μόλις προκύπτουν ασκήσεις ή ταξίδια στη θάλασσα, ακούμε αμέσως ερωτήσεις και βλέπουμε μια επιθυμία για ενημέρωση για το τι σημαίνουν αυτά τα μηνύματα», είπε η Maria Zakharova.
«Γιατί η Δύση παραμένει εντελώς κουφή και στη συνέχεια καταστρώνει τις πιο ισχυρές εκστρατείες για να αποτρέψει την είσοδο των ρωσικών μηνυμάτων στoν τομέα των πληροφοριών της;».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.