Ισραήλ: Στο πολεμικό υπουργικό συμβούλιο τα σχέδια και το χρονοδιάγραμμα της εισβολής στην Ράφα

Το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ συνεδρίασε σήμερα, Πέμπτη (25/4) στο στρατιωτικό αρχηγείο στο Τελ Αβίβ, καθώς οι προετοιμασίες των ενόπλων δυνάμεων για την πολυαναμενόμενη επίθεση στη Ράφα κλιμακώνονται.

Εν μέσω των προετοιμασιών η ταξιαρχία Nahal αποσύρθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας ώστε να εκπαιδευτεί με την υπόλοιπη 162η Μεραρχία για μελλοντικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης και της επικείμενης επίθεσης στη Ράφα. Η Nahal αντικαθίσταται από δύο εφεδρικές ταξιαρχίες στην κεντρική Γάζα, την 679η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία “Yiftah” και τη 2η Ταξιαρχία Πεζικού “Carmeli”.

Καθώς συνεδρίαζε το υπουργικό συμβούλιο, οι οικογένειες των ομήρων διαμαρτύρονταν έξω από το συγκρότημα απαιτώντας να απαιτήσουν μια συμφωνία για την απελευθέρωσή τους. Ταυτοχρόνως αμερικανικά πλοία προσέγγισαν τη Λωρίδα της Γάζας σε μια προσπάθεια να κατασκευάσουν μια πρόχειρη αποβάθρα μέσω της οποίας θα παραδίδεται ανθρωπιστική βοήθεια στην Λωρίδα της Γάζας.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Walla ανέφερε, επικαλούμενος ανώνυμο ισραηλινό αξιωματούχο, ότι οι υπουργοί θα συζητήσουν μια νέα πρωτοβουλία και στις διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία με τη Χαμάς. “Αυτές είναι εσωτερικές ισραηλινές συζητήσεις. Δεν σημαίνει ότι υπάρχει κάποια προσφορά στο τραπέζι από τη Χαμάς ή κάποιον από τους διαμεσολαβητές”, δήλωσε πάντως ο αξιωματούχος.

Κυβερνητικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι δηλώνουν πανέτοιμοι για την επιχείρηση. Αν και δεν ανακοινωθεί χρονοδιάγραμμα, ο Νετανιάχου έχει δηλώσει ότι υπάρχει ημερομηνία. Θεωρητικώς, κι εφ’ όσον τηρηθούν τα υπεσχημένα, θα προηγηθεί η επιχείρηση απομάκρυνσης των αμάχων η οποία μπορεί να διαρκέσει από τρεις εβδομάδες έως και ένα μήνα.

Εντωμεταξύ 150.000-200.000 Παλαιστίνιοι έχουν ήδη εγκαταλείψει την Ράφα λόγω της επικείμενης εισβολής των Ισραηλινών. Ο Ισραηλινός στρατος ελπίζει ότι ακόμα περισσότεροι άμαχοι θα ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα, καθώς στήνονται 3 νέες πόλεις με σκηνές για τους πολίτες που θα εγκαταλείψουν τη Ράφα και θα αποφασίσουν να μετακινηθούν προς το Khan Yunis, το al-Muwasi και την κεντρική Γάζα. Στην Ράφα σήμερα έχουν βρει καταφύγιο περί το 1,4 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι πρόσφυγες.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.