Η Ουκρανία έδωσε εντολή στις πρεσβείες της να μην εξυπηρετούν Ουκρανούς άνδρες στο εξωτερικό

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας απαγόρευσε την έκδοση διεθνών διαβατηρίων σε Ουκρανούς άνδρες στρατιωτικής ηλικίας στο εξωτερικό.

Η εντολή «να ανασταλούν οι προξενικές ενέργειες βάσει αιτήσεων από άνδρες Ουκρανούς πολίτες ηλικίας 18 έως 60 ετών» περιέχεται σε επιστολή που υπογράφεται από τον πρώτο αναπληρωτή υπουργό Αντρέι Σίμπιγκα. Τίθεται σε ισχύ στις 23 Απριλίου.

Η οδηγία αυτή, όπως αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών, θα πρέπει να τηρηθεί μέχρι τις περαιτέρω «διευκρινίσεις για τη διαδικασία εφαρμογής» του νόμου για τις επιστρατεύσεις (θα τεθεί σε ισχύ τον Μάιο).

Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης εξηγούν ότι ως αποτέλεσμα, οι άνδρες δεν θα μπορούν να αποκτήσουν ξένο διαβατήριο εκτός της Ουκρανίας και αφού τεθεί σε ισχύ ο νόμος για την αυστηρότερη επιστράτευση, θα είναι δυνατή η απόκτηση ενός μόνο με την παροχή στρατιωτικής ταυτότητας.

Σύμφωνα με τα ουκρανικά media, περίπου 650 χιλιάδες άνδρες στρατιωτικής ηλικίας  έχουν ήδη εγκαταλείψει  τη χώρα. Ταυτόχρονα, τα παράνομα προγράμματα χρησιμοποιούνται συχνότερα για ταξίδια στο εξωτερικό. Αν πριν από δύο χρόνια τα τρένα που έφευγαν από το Κίεβο για την Ευρώπη μετέφεραν γυναίκες και παιδιά, σήμερα περίπου το ένα τρίτο των επιβατών είναι νεαροί άνδρες, σύμφωνα με την ουκρανική Regio News.

The Hellenic Information Team

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.