Γάζα: Πώς το Ισραήλ καταλαμβάνει αθόρυβα το 16% του παλαιστινιακού θύλακα (ΒΙΝΤΕΟ)

Αφού ο ισραηλινός στρατός ολοκληρώσει τη δημιουργία της λεγόμενης ζώνης ασφαλείας του κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, θα καταλάβει περίπου το 16% της συνολικής επικράτειας του παλαιστινιακού θύλακα, σύμφωνα με ένα ρεπορτάζ της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz.

Για μήνες, ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποιεί εκρηκτικά και στρατιωτικά οχήματα για να καταστρέψει παλαιστινιακά σπίτια και οτιδήποτε άλλο στέκεται εμπόδιο στη ζώνη που επιδιώκει να δημιουργήσει.
Οι δορυφορικές εικόνες που αναλύθηκαν από τη Haaretz δείχνουν ότι το έργο συνεχίζεται χωρίς κανένα ενδιαφέρον από τη λεγόμενη διεθνή κοινότητα και θα συρρικνώσει περαιτέρω τον πολιορκημένο θύλακα.
Η εφημερίδα μεταδίδει, επίσης, ότι ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να χτίζει έναν διάδρομο ανατολής-δύσης κατά μήκος της Λωρίδας της Γάζας που επιδιώκει να ασκήσει τον πλήρη έλεγχο επί των Παλαιστινίων που προσπαθούν να επιστρέψουν στα βόρεια τμήματα του θύλακα και να δημιουργήσει ένα πεδίο από όπου θα εξαπολύονται επιθέσεις σε Παλαιστίνιους μαχητές.

Οι αποκαλυπτικές εικόνες της Haaretz:

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.