Σάλος με fake βίντεο που υποστηρίζει ότι η Ελλάδα… έκλεψε νησί από την Τουρκία

Σάλος έχει προκληθεί από ένα βίντεο που κυκλοφορεί στα social media, το οποίο φέρεται να δείχνει ότι η Ελλάδα «κλέβει ένα μικρό νησί» από την Τουρκία.

Το βίντεο δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό «trawlingturk» στο Instagram με τίτλο «Έκλεψαν απροκάλυπτα το νησί μας». Στα πλάνα φαίνονται πολλές βάρκες να μεταφέρουν ένα μικρό νησί. «Η Ελλάδα φαίνεται να κλέβει ένα μικρό νησί που μας ανήκε, έκλεψαν το νησί μας σε κοινή θέα» αναφέρει μία λεζάντα κάτω από το βίντεο

Το Instagram έχει επισημάνει το βίντεο ως fake. «Ψευδείς πληροφορίες. Έχει ελεγχθεί από ανεξάρτητους οργανισμούς διασταύρωσης ειδήσεων» αναφέρει προτού αποκτήσει κάποιος πρόσβαση στο βίντεο.

Δείτε το fake βίντεο:

 

Η αλήθεια για το βίντεο

Το βίντεο που δείχνει ένα νησάκι να μεταφέρεται από σκάφη έχει τραβηχτεί στη λίμνη Chippewa στο Wisconsin των ΗΠΑ.

Τα πλάνα δείχνουν ντόπιους να εργάζονται με τις βάρκες τους για να μετακινήσουν ένα νησάκι μακριά από μια γέφυρα. Η νησίδα που απομακρύνεται είναι στην πραγματικότητα ένας βάλτος τύρφης που δημιουργήθηκε λόγω του φράγματος που χτίστηκε στον ποταμό Chippewa και την εύφορη λεκάνη Chippewa το 1923.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.