Γιατί ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία;

Ο πόλεμος στην Ουκρανία ξεκίνησε από μια σειρά γεγονότων που ξεκίνησαν το 2014.

Αυτά τα γεγονότα περιλάμβαναν την αντίδραση του Ουκρανικού λαού και κυβέρνησης σε πολιτικές αποφάσεις που θεωρήθηκαν από πολλούς ως αντίθετες προς τα συμφέροντα της χώρας.

Στις 21 Φεβρουαρίου 2014, ο πρόεδρος της Ουκρανίας της εποχής, Viktor Yanukovych, απομακρύνθηκε από την εξουσία μετά από μαζικές διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησής του.

Αυτό πυροδότησε έναν περίπλοκο συνδυασμό γεωπολιτικών, εθνικών και εσωτερικών παραγόντων που οδήγησαν σε έναν στρατιωτικό συγκρούσεις κυρίως στην ανατολική Ουκρανία, όπου οι οπαδοί του Yanukovych και άλλοι Ρώσοι στήριξαν εξεγέρσεις κατά της νέας κυβέρνησης της Ουκρανίας.

Η Ρωσία ενδιαφέρθηκε και ενεργοποιήθηκε στην περιοχή, ενώ οι ενέργειες της Ουκρανίας για προσέγγιση με τη Δύση και για ενσωμάτωση στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ άνοιξαν βαθιές πολιτικές και κοινωνικές ρωγμές στη χώρα. Ο πόλεμος εξελίχθηκε σε έναν πολυδιάστατο σύγκρουση, που συμπεριλάμβανε στρατιωτικές ενέργειες, διπλωματικές πιέσεις και πολιτικές αντιπαραθέσεις.

Ενας από τους κύριους λόγους ήταν τα πυρηνικά.

Παρακολουθήστε τι μας λέει ο κ Θ.Λιολος

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.