Δυνατή Ελλάδα

Ετοιμοθάνατη η Ουκρανία, καταρρέει σε όλο το μέτωπο, οι Ρώσοι με 64 πυραύλους διαλύουν υποδομές

Η συνέντευξη του Ρώσου Προέδρου Putin στον Αμερικάνο δημοσιογράφο Carlson, η οποία θα δημοσιευθεί στις 9 Φεβρουαρίου 2024 στη 01:00 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, πριν καν αποκαλυφθεί έχει πυροδοτήσει παγκόσμιο ενδιαφέρον.
Ο Scott Ritter πρώην αξιωματικός της CIA αναφέρει ότι θα αποτελέσει βόμβα στα θεμέλια της ρωσοφοβίας στις ΗΠΑ και θα υποχρεώσει πολλούς αμερικανούς να εξετάσουν τις σχέσεις με την Ρωσία σε πιο ρεαλιστική βάση.
Εν τω μεταξύ η ετοιμοθάνατη Ουκρανία καταρρέει, η Ρωσία εξαπέλυσε με 64 πυραύλους την δεύτερη μεγαλύτερη πυραυλική επίθεση προκαλώντας μεγάλες καταστροφές στο Κίεβο και άλλες πόλεις.
Η Ρωσία εξαπολύει δύο κύματα επιθέσεων, το πρώτο για να υπερφορτίσει την αεράμυνα και το δεύτερο για να αποτελειώσει τις υποδομές.
Όλοι οι στόχοι χτυπήθηκαν, η Ουκρανική αεράμυνα διαλύεται.

O ρωσικός στρατός σε όλο το μέτωπο προελαύνει…

Ακόμη και οι αμερικανοί χλευάζουν τον Biden τον αμερικανό Πρόεδρο που έλεγε τον Απρίλιο 2023 ότι ο Putin έχασε τον πόλεμο στην Ουκρανία και τον Φεβρουάριο 2024 ο Biden δήλωσε δυστυχώς η Ουκρανία βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση.

Οι ρώσοι με 64 πυραύλους και drones διαλύουν την Ουκρανία – Ανίκανοι να καταρρίψουν βαλλιστικούς πυραύλους

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν τη δεύτερη μεγαλύτερη συνδυασμένη επίθεση με drone και πυραύλους του 2024.
Οι Ουκρανικές στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν 64 drones και πυραύλους στην Ουκρανία:
20 drones Shahed 136/131.
29 πυραύλους κρουζ Kh-101/555/55.
4 πυραύλους κρουζ Kh-22.
3 πυραύλους κρουζ Kalibr.
3 βαλλιστικούς πυραύλους Iskander-M.
5 πυραύλους εδάφους-αέρος S-300.
Η διοίκηση της πόλης του Κιέβου ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν τουλάχιστον 24 από τους πυραύλους κρουζ Kh-101/555/55 στην πόλη του Κιέβου και κατέστρεψαν την οικιστική υποδομή σε αρκετές γειτονιές.
Ουκρανικές πηγές ανέφεραν επιπλέον ότι οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν την πόλη Kharkiv με πυραύλους εδάφους-αέρος S-300 και πυραύλους κρουζ Kh-22 και επιβεβαίωσαν ότι δύο πύραυλοι που έπληξαν την πόλη του Kharkiv ήταν από τη Βόρεια Κορέα Kn-23 (Hwasong-11)
Οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν επιπλέον υπερηχητικούς πυραύλους κρουζ 3M22 Zircon στην πόλη του Κιέβου

Το πακέτο πυραυλικής επίθεσης είναι εμβληματικό του διαρκούς αγώνα εναέριας επίθεσης-άμυνας καινοτομίας-προσαρμογής στον οποίο συμμετέχουν η Ρωσία και η Ουκρανία.
Η ουκρανική αεράμυνα κατάφερε να καταρρίψει την πλειονότητα των πυραύλων κρουζ Kh-101/555/55 και των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Shahed, κάτι που μπορεί να υποδηλώνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν τους πυραύλους της σειράς Kh-101 και τα Shaheds για να αποσπάσουν την προσοχή της ουκρανικής αεράμυνας.
Αντίθετα, οι ουκρανικές δυνάμεις δεν κατέρριψαν κανέναν από τους πυραύλους κρουζ Kh-22, τους βαλλιστικούς πυραύλους Iskander-M ή τους πυραύλους εδάφους-αέρος S-300.
Οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί να έχουν σχεδιάσει ειδικά αυτό το πακέτο κρούσης για να αποσπάσουν την προσοχή της ουκρανικής αεράμυνας με τα Kh-101 και τον συνδυασμό Shahed με την πρόθεση να βοηθήσουν τους άλλους πυραύλους να φτάσουν στους επιδιωκόμενους στόχους τους.
Οι ανεπιβεβαίωτες αναφορές για χτυπήματα 3M22 Zircon είναι επίσης αξιοσημείωτες καθώς τα Zircons εκτοξεύονται συνήθως από πλοία του πολεμικού ναυτικού σε άλλα σκάφη ή παράκτιους στόχους, επομένως οι ρωσικές δυνάμεις ίσως προσάρμοσαν τους εκτοξευτές Zircon για να χτυπήσουν στόχους στην ενδοχώρα.
Οι ρωσικές δυνάμεις φαίνεται επιπλέον να έχουν ενσωματώσει βορειοκορεατικούς πυραύλους στα πακέτα κρούσης τους, τα οποία μπορεί να ήταν πιο δύσκολο για τις ουκρανικές δυνάμεις να εντοπίσουν και να καταρρίψουν.

SOS Scholz για Ουκρανία: Κινδυνεύει με σοβαρή έλλειψη όπλων και πυρομαχικών

Τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ουκρανικός στρατός επισημαίνει ο καγκελάριος της Γερμανίας, Olaf Scholz, ο οποίος προειδοποιεί πως οι Ουκρανοί κινδυνεύουν με σοβαρή έλλειψη όπλων και πυρομαχικών.
«Παρά την υποστήριξή μας – της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών -, η Ουκρανία μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσει σοβαρή έλλειψη όπλων και πυρομαχικών.
Ορισμένες οικονομικές δεσμεύσεις για τη στήριξη του Κιέβου από τη Δύση έχουν ήδη λήξει, ενώ άλλες χρειάζεται να παραταθούν.
Οι μακροπρόθεσμες συνέπειες και το κόστος της ήττας του Κιέβου θα «ακυρώσουν» όλες τις επενδύσεις που οι δυτικές χώρες δωρητές στην Ουκρανία κάνουν τώρα» αναφέρει σε άρθρο του στη Wall Street Journal o Γερμανός καγκελάριος.
Επιπλέον, ο Scholz τονίζει ότι ΗΠΑ και ΕΕ αντιτίθενται σε κάθε προσπάθεια να εμπλακεί το ΝΑΤΟ στον πόλεμο στην Ουκρανία.
«Δεν πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία και δεν αναζητούμε καμία αντιπαράθεση μαζί της» τονίζει ο Scholz, αναφέροντας πως ΗΠΑ και ΕΕ θα αντισταθούν σε κάθε προσπάθεια να σύρουν το ΝΑΤΟ στη ρωσο-ουκρανική σύγκρουση.
Επιπλέον, υποστήριξε ότι τα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ πρέπει να διασφαλίσουν «την αποτελεσματικότητα της συλλογικής άμυνας και ασφάλειας».
Ως παράδειγμα, τόνισε τη συμμόρφωση των κρατών του ΝΑΤΟ με το κριτήριο της δαπάνης του 2% του ΑΕΠ για την άμυνα καθώς και τα σχέδια της Γερμανίας να αναπτύξει μια ταξιαρχία μάχης στη Λιθουανία.

Borrell (ΕΕ) σε Ουκρανούς: Δεν έχω μαγικό ραβδί για να σας φέρουμε περισσότερες οβίδες

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εξαντλήσει τα αποθέματα όπλων της και δεν έχει μαγικό ραβδί για να μεταφέρει περισσότερες οβίδες στο Κίεβο υποστήριξε ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Josep Borrell
«Χρειάζεστε περισσότερα και πρέπει να δώσουμε περισσότερα, αλλά δεν έχω μαγικές ικανότητες.
Δεν έχω μαγικό ραβδί.
Οι δυνατότητες της αμυντικής βιομηχανίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πολύ αδύναμες» τόνισε μιλώντας στο ουκρανικό τηλεοπτικό κανάλι Rada o Borrell.
Όπως είπε ο Borrell, η Ουκρανία έχει ήδη λάβει όλες τις οβίδες που ήταν αποθηκευμένες στις αποθήκες των κρατών- μελών της Ε.Ε.
Οι Ουκρανοί κάνουν λόγο για τεράστια έλλειψη πυρομαχικών και οβίδων στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, αναφέροντας ενδεικτικά ότι τα ρωσικά στρατεύματα χρησιμοποιούν τρεις φορές περισσότερα πυρομαχικά κάθε μέρα.
Εν τω μεταξύ και ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας, Radoslav Sikorski αναφέρθηκε στην εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση των Ουκρανών λόγω της έλλειψης βλημάτων και του συντριπτικού πλεονεκτήματος της Ρωσίας στο πυροβολικό.
«Είναι μια δραματική κατάσταση.
Η Ουκρανία έχει έλλειψη πυρομαχικών.
Όταν ήμουν στο Κίεβο, μου εξήγησαν ξεκάθαρα πόσο μεγάλη είναι η διαφορά στη δύναμη κρούσης μεταξύ του ρωσικού και του ουκρανικού στρατού» τόνισε ο Πολωνός ΥΠΕΞ.

Washington Post: Οι Ουκρανοί δεν έχουν… πεζικό – Φοβούνται ντόμινο κατάρρευσης

Το απόλυτο χάος επικρατεί στον ουκρανικό στρατό, καθώς μετά τις παραδοχές για τις τεράστιες ελλείψεις που αντιμετωπίζει σε οβίδες και πυρομαχικά, πλέον δημοσιεύματα κάνουν λόγο για μεγάλη έλλειψη και σε προσωπικό, σε σημείο που η αμερικανική εφημερίδα Washington Post να υποστηρίζει πως οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις… ξεμένουν από δυνάμεις πεζικού.
«Ο στρατός είναι εξαντλημένος, το ηθικό των στρατιωτών πέφτει» τονίζει το δημοσίευμα της Washington Post, επικαλούμενο στρατιώτες και διοικητές των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
«Μπορεί να το νιώσει κανείς, οι άνθρωποι είναι εξαντλημένοι τόσο ηθικά όσο και σωματικά» λέει ένας Ουκρανός διοικητής με το όνομα Sergei.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η βασική ανησυχία που διατυπώνεται, είναι ότι η έλλειψη προσωπικού θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ντόμινο κατάρρευσης ειδικά τον χειμώνα, όταν και οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα σκληρές.
Ένας διοικητής τάγματος, με το όνομα Alexander, λέει μιλώντας στην Washington Post πως οι Ουκρανοί δεν θέλουν να καταταγούν διότι το Κράτος δεν τους εξηγεί τι θα κάνουν εκεί που θα πάνε.
Και αυτό το δημοσίευμα αναφέρεται στην τεράστια έλλειψη πυρομαχικών.
Διοικητής τάγματος αναφέρει πως η μονάδα του έλαβε μόλις 10 οβίδες για τα δύο πυροβόλα που διαθέτει.
Το νομοσχέδιο για τη νέα κινητοποίηση των Ουκρανών που εγκρίθηκε σε πρώτη ανάγνωση από το ουκρανικό κοινοβούλιο, ευελπιστεί πως θα βάλει τέλος στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ουκρανικός στρατός.
Όπως αναφέρεται, σε αντίθεση με το αρχικό σχέδιο, πλέον δεν προβλέπεται η στράτευση ατόμων με αναπηρία, αλλά αυστηροποιείται σημαντικά η διαδικασία της στράτευσης.

New York Post: Οι Ρώσοι καταστρέφουν με χτυπήματα ακριβείας τα τελευταία όπλα των Ουκρανών

Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις με χτυπήματα ακριβείας καταστρέφουν και τα τελευταία όπλα των Ουκρανών αναφέρει σε δημοσίευμα της η αμερικανική εφημερίδα New York Post.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Ρώσοι έπληξαν αποθήκες με τα τελευταία… υπολείμματα όπλων των Ουκρανών.
«Τα ουκρανικά στρατεύματα προσπαθούν να σώσουν κάθε οβίδα, καθώς τα πυρομαχικά τους τελειώνουν και η Ρωσία προσπαθεί να ενισχύσει το πλεονέκτημά της, στοχεύοντας ό,τι έχει απομείνει στις αποθήκες της Ουκρανίας» αναφέρει το δημοσίευμα, τονίζοντας ότι στο στόχαστρο είναι επίσης στρατιωτικά οχήματα, εξοπλισμός και άλλες προμήθειες, τη στιγμή που όπως επισημαίνεται, η κατάσταση στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις περιπλέκεται από την έλλειψη βοήθειας από τις ΗΠΑ.

Scott Riiter (Πρώην CIA): Η συνέντευξη του Putin στον Tucker Carlson βόμβα στην ρωσοφοβία στις ΗΠΑ

Η συνέντευξη του Ρώσου Προέδρου Putin με τον δημοσιογράφο Tucker Carlson θα είναι το «μεγαλύτερο πλήγμα» στη ρωσοφοβία που διαποτίζει την αμερικανική κοινωνία, αυτή τη γνώμη εξέφρασε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών στρατιωτικών πληροφοριών Scott Ritter.
«Αυτό θα κλονίσει τη ρωσοφοβία στην Αμερική στον πυρήνα της και έτσι ελπίζουμε να θέσει τις βάσεις για μια ευρύτερη συζήτηση των σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας που θα μπορούσε να απομακρύνει την Αμερική από την τροχιά της σύγκρουσης, εξαλείφοντας την πιθανότητα πυρηνικού πολέμου», τόνισε ο Scott Ritter.
Σύμφωνα με τον Ritter, η αχαλίνωτη ρωσοφοβία απειλεί την εθνική ασφάλεια των ίδιων των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς δημιουργεί μια ψευδή αίσθηση κινδύνου, που οδηγεί σε επικίνδυνη σύγκρουση.
«Εάν ο αμερικανικός λαός θέλει να έχει ελπίδα επιβίωσης την επόμενη δεκαετία, πρέπει να έχει ένα αντίδοτο στη νόσο της ρωσοφοβίας.
Αυτό το αντίδοτο δεν είναι δύσκολο να αποκτηθεί: αποτελείται από αλήθεια που βασίζεται σε γεγονότα και μια ρεαλιστική κατανόηση του κόσμου που ζούμε», πιστεύει ο Scott Ritter.
Σύμφωνα με τον Scott Ritter, σε συνθήκες όπου τα περισσότερα από τα κορυφαία αμερικανικά μέσα είναι «ήδη διεφθαρμένα εδώ και πολύ καιρό» και προωθούν τη ρωσοφοβία, η συνέντευξη του Tucker Carlson μπορεί να γίνει ένα τέτοιο «αντίδοτο».
Ο Tucker Carlson δημοσίευσε ένα βίντεο στο κοινωνικό δίκτυο Χ με φόντο τους πύργους του Κρεμλίνου και τον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού, στο οποίο δήλωσε ότι σύντομα θα πάρει συνέντευξη από τον Ρώσο πρόεδρο.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, σκόπευε να δώσει συνέντευξη λόγω του γεγονότος ότι οι Αμερικανοί αγνοούν απολύτως τι συμβαίνει στη Ρωσία και την Ουκρανία.
Η συνέντευξη με τον Ρώσο πρόεδρο θα δημοσιευτεί στις 9 Φεβρουαρίου στις 2 τα ξημερώματα ώρα Μόσχας.
Ο Carlson, ο οποίος είναι ο Αμερικανός δημοσιογράφος με την υψηλότερη απήχηση, απολύθηκε εντυπωσιακά από το τηλεοπτικό κανάλι Fox New τον Απρίλιο του 2023.
Στο πρόγραμμα του στο Χ δήλωσε ότι προσπαθούν να φιμώσουν τους Αμερικανούς πολιτικούς που μιλούν ενάντια στη συνεχιζόμενη υποστήριξη στην Ουκρανία, κατηγορώντας τους ότι έχουν δεσμούς με τη Ρωσία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.