Δυνατή Ελλάδα

Δείτε που θα χτιστεί ο μεγαλύτερος ουρανοξύστης – Θα έχει ύψος 581 μέτρα

Στην Οκλαχόμα αναμένεται να κατασκευαστεί ο υψηλότερος ουρανοξύστης, σύμφωνα με τον Oklahoma City Free Press.

Η μεσιτική Matteson Capitol, σχεδίαζε ο νέος της ουρανοξύστης να διαθέτει έναν κεντρικό πυλώνα που θα έφτανε το ύψος των 533 μέτρων, αλλά άλλαξαν γνώμη, θέλοντας το ζενίθ του νέου τους project να ξεπερνά κάθε άλλο, και να ανυψωθεί στα 581 μέτρα, ψηλότερο από κάθε άλλο κτίριο στις ΗΠΑ

Ο ουρανοξύστης των ρεκόρ

Όχι, μόνο αυτό, αλλά άπαξ και ολοκληρωθεί, το νέο «στολίδι» που θα υψώνεται πάνω από την περιοχή του Bricktown θα αποτελεί και τον πέμπτο υψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου.

Ακόμα, το ύψος του δεν είναι τυχαίο, αφού σε πόδια μετράται στα 1907, αριθμός που αναφέρεται στη χρονιά που η Οκλαχόμα έγινε επίσημα η 46η πολιτεία της χώρας. Η Matteson Capital δήλωσε τη Δευτέρα (22/1) ότι σκοπεύει να ζητήσει ειδική άδεια από την πολεοδομία για την κατασκευή του έργου-μαμούθ.

Τα σχέδια για το κτίριο προβλέπουν τρεις πύργους, ο καθένας περίπου 345 πόδια ύψος, και έναν τέταρτο πύργο που θα προεξέχει στα 1.907 πόδια, δεσπόζοντας ως ένα ασυνήθιστο «καρφί» στον κατά τα άλλα επίπεδο ορίζοντα.

Το έργο μικτής χρήσης εκτείνεται σε 5 εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια. Τα σχέδια περιλαμβάνουν 1.776 οικιστικές μονάδες, δύο ξενοδοχεία Hyatt, διαμερίσματα και 110.000 τετραγωνικά πόδια εμπορικών και κοινοτικών χώρων.

Η Οκλαχόμα Σίτι, όπου ζουν περίπου 680.000 άνθρωποι με βάση την τελευταία απογραφή του 2020, είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις στην Αμερική, και από το 2022 είναι η 20η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της χώρας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.