Έβαλαν όρους για τα ελληνικά νησιά στην πώληση των F-16; (τουρκικό δημοσίευμα)

«Ενώ η αμερικανική κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως για την πώληση των F-16 στην Τουρκία, ένας αξιοσημείωτος σχολιασμός γράφηκε στον ελληνικό Τύπο», αναφέρουν σήμερα τα τουρκικά media.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έστειλε την επίσημη ειδοποίηση στο Κογκρέσο με την οποία εγκρίνει την πώληση 40 μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block 70 και 79 κιτ εκσυγχρονισμού F-16 στην Τουρκία.

Εν τω μεταξύ, η αμερικανική κυβέρνηση έκανε και την επίσημη ειδοποίησή της στο Κογκρέσο σχετικά με την πώληση των F-35 στην Ελλάδα.

Υπάρχει όρος…

Ενώ αυτές οι εξελίξεις προκάλεσαν αντιπαραθέσεις στο ελληνικό κοινό, κορυφαίες εφημερίδες της Ελλάδας, έκαναν έναν εντυπωσιακό σχολιασμό.

Υποστήριξαν ότι υπήρχε όρος τα πολεμικά αεροσκάφη F-16 που θα αγόραζε η Τουρκία από τις ΗΠΑ να μην πετούν πάνω από τα ελληνικά νησιά και να μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για σκοπούς του ΝΑΤΟ.

«Αξιόπιστες διπλωματικές πηγές» μιλώντας στην εφημερίδα Καθημερινή ανέφεραν ότι μια μυστική επιστολή που περιείχε αυτόν τον όρο εστάλη από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ στις επιτροπές στο Κογκρέσο των ΗΠΑ.

 Η επιστολή ισχυριζόταν επίσης ότι οι ΗΠΑ είχαν δεσμευτεί να τερματίσουν το πρόγραμμα F-16 εάν η Τουρκία παραβίαζε αυτόν τον όρο.

Γράφουν ακόμη ότι η Αθήνα πιστεύει ότι η επιστολή αυτή είναι ικανοποιητική, με βάση τις διαβεβαιώσεις που έδωσαν μέλη του Κογκρέσου φιλικά προς την Ελλάδα.

Η είδηση ​​περιλάμβανε επίσης το σχόλιο ότι το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ επέβαλε αυτόν τον όρο «για να πείσει μέλη του Κογκρέσου που είναι δύσπιστα για τις δραστηριότητες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και την Ουκρανία να πουλήσουν F-16». .

The Hellenic Information Team

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.