Δυνατή Ελλάδα

O Putin και επίσημα υποψήφιος πρόεδρος της Ρωσίας για 5η φορά

Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή (ΚΕΕ) της Ρωσίας καταχώρισε ως υποψήφιο πρόεδρο τον Vladimir Putin στις εκλογές της 17ης Μαρτίου 2024.
“Εγκρίθηκε ομόφωνα”, – ανακοίνωσε την απόφαση της επιτροπής η επικεφαλής της Ella Pamfilova.
Όπως ανέφερε με τη σειρά της η γραμματέας της ΚΕΚ Natalia Budarina, από τις 315 χιλιάδες υπογραφές που υποβλήθηκαν για την υποστήριξη του Putin, όπως υποτίθεται ότι πρέπει, επιλέχθηκαν τυχαία για έλεγχο 60 χιλιάδες υπογραφές.
“Ως αποτέλεσμα του ελέγχου, 91 υπογραφές από τις 60 χιλιάδες αναγνωρίστηκαν ως άκυρες.
Πρόκειται για ανακρίβειες στις πληροφορίες σχετικά με τους ψηφοφόρους.
Έτσι, οι 91 άκυρες υπογραφές αντιστοιχούν στο 0,15% του αριθμού των επαληθευμένων υπογραφών”, δήλωσε η ίδια.

Η Budarina διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν άκυρες υπογραφές.
Έτσι, ο αριθμός των υποβληθέντων αξιόπιστων και έγκυρων υπογραφών των ψηφοφόρων ανέρχεται σε 314.909, “που είναι επαρκής για την εγγραφή ενός υποψηφίου”.

Υποψήφιος για 5η φορά

Ο Putin έγινε ο τέταρτος εγγεγραμμένος υποψήφιος για την εκλογή του αρχηγού του κράτους, νωρίτερα το ΚΕΚ είχε εγγράψει εκπροσώπους τριών κοινοβουλευτικών κομμάτων – του Leonid Slutsky (LDPR), του Vladislav Davankov (Νέος Λαός) και του Nikolai Kharitonov (CPRF).
Για τον Putin, οι επερχόμενες εκλογές θα είναι οι πέμπτες στην πολιτική του καριέρα, πριν από αυτές είχε εκλεγεί τέσσερις φορές στη θέση του αρχηγού του κράτους (2000, 2004, 2012, 2018), το καλύτερο αποτέλεσμα είχε παρουσιάσει το 2018, τότε κέρδισε το 76,69% των ψήφων.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.