Δυνατή Ελλάδα

Ιδού το μέγεθος της μεταμοντέρνας παράνοιας – Το 30% της Γενιάς Ζ δηλώνει «Queer»

Η «Γενιά Ζ» που περιλαμβάνει όσους γεννήθηκαν μεταξύ του 1997 και του 2012, είναι λιγότερο θρησκευόμενη, λιγότερο της παράδοσης, ενώ αυτοπροσδιορίζεται σεξουαλικά ως «Queer» περισσότερο από κάθε άλλη γενιά.
Στο πόρισμα αυτό κατέληξε η σχετική έρευνα του ινστιτούτου Public Religion Research η οποία επιβεβαιώνει την μεταμοντέρνα στροφή της Γενιάς Z -η έρευνα διεξήχθη στις ΗΠΑ (που αλλού) μεταξύ 21 Αυγούστου και 15 Σεπτεμβρίου, με δείγμα 6.014 πολιτών ηλικίας 13 έως 25 ετών.
Οι ενήλικες της Γενιάς Z (21%) έχουν λιγότερες πιθανότητες να αυτοπροσδιορίζονται ως Ρεπουμπλικάνοι από τη Γενιά X (28%), τους baby boomers (32%) και τα μέλη της «σιωπηλής» γενιάς (31%), αλλά δεν διαφέρουν από τους millennials (21%).
Οι ενήλικες της Γενιάς Z έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να πιστεύουν στο Θεό σε σχέση με τις παλαιότερες γενιές.
Ενώ τέλος, οι ενήλικες της Γενιάς Z έχουν σημαντικά μεγαλύτερες πιθανότητες σε σύγκριση με τις παλαιότερες γενιές να δηλώνουν ομοφυλόφιλοι, λεσβίες, αμφιφυλόφιλοι ή κάτι άλλο, με 28% να θεωρεί τον εαυτό του ως μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, σε σύγκριση με το 16% των millennials, το 7% της γενιάς X, το 4% των baby boomers και το 4% της «σιωπηλής» γενιάς.
Αυτά τα συμπεράσματα μας κάνουν να αναρωτιόμαστε πόσο πολύ επηρεάζει τη ζωή ειδικά των νεότερων ανθρώπων η έκθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα πρότυπα που λανσάρονται εκεί.

www.bankingnews.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.