Δυνατή Ελλάδα

Σαουδική Αραβία-Κατάρ: Χαιρετίζουν την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου για το Ισραήλ

Την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για το Ισραήλ χαιρέτισε η Σαουδική Αραβία, ενώ παράλληλα κάλεσε την διεθνή κοινότητα να να «υποχρεώσει το Ισραήλ να λογοδοτήσει» για τις «συστηματικές του παραβιάσεις» του διεθνούς δικαίου.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, το βασίλειο καλεί επίσης να ληφθούν «περισσότερα μέτρα» για την επίτευξη «εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας» και την παροχή «προστασίας στον παλαιστινιακό λαό».

Και το Κατάρ χαιρέτισε την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης που καλεί το Ισραήλ να εμποδίσει κάθε πράξη «γενοκτονίας» στη Λωρίδα της Γάζας και να επιτρέψει την είσοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας στον θύλακα χαιρετίζοντας «μια νίκη υπέρ της ανθρωπότητας».

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών «χαιρετίζει τα προσωρινά μέτρα που διέταξε το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης» επικροτώντας «μια νίκη υπέρ της ανθρωπότητας (…) και της διεθνούς δικαιοσύνης».

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.