Δυνατή Ελλάδα

Τουρκία – Bloomberg: Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται η έγκριση ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ από τη βουλή

Το τουρκικό κοινοβούλιο προτίθεται να ψηφίσει για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ «αργότερα μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα», δήλωσε ανώτερος Τούρκος κυβερνητικός αξιωματούχος στο Bloomberg τη Δευτέρα.

Την ίδια στιγμή, άλλη κοινοβουλευτική πηγή τόνισε πως η συζήτηση για την αίτηση τς Σουηδίας μπορεί να ξεκινήσει ακόμα και την Τρίτη.

Το κόμμα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το οποίο διαθέτει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο μαζί με τον εθνικιστή σύμμαχό του, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, θα ζητήσει την έγκριση του κοινοβουλίου για την επικύρωση της πολυαναμενόμενης ένταξης της σκανδιναβικής χώρας στη Συμμαχία, δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας λόγω της ευαισθησίας του θέματος. Σε περίπτωση που ανάψει και η Τουρκία το πράσινο φως, τότε η Ουγγαρία θα είναι το τελευταίο εμπόδιο για την επέκταση του μπλοκ.

Σημειώνεται πως η επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων του τουρκικού κοινοβουλίου ενέκρινε την υποψηφιότητα της Σουηδίας τον περασμένο μήνα στο πρώτο βήμα της διαδικασίας επικύρωσης. Η πλήρης κοινοβουλευτική έγκριση είναι επίσης απαραίτητη για να μπορέσει το πρωτόκολλο να υπογραφεί σε νόμο από τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.