Δυνατή Ελλάδα

Ρολόι της Αποκάλυψης: Πιο κοντά από ποτέ στα μεσάνυχτα και στην παγκόσμια καταστροφή

Πιο κοντά στα μεσάνυχτα από ποτέ, βρίσκεται το «Ρολόι της Αποκάλυψης» (Doomsday Clock) το οποίο πρόκειται να ρυθμιστεί για το 2024 αύριο Τρίτη 23/1 στις 17:00 (ώρα Ελλάδος).

Το Doomsday Clock έχει σχεδιαστεί για να δείχνει πόσο κοντά είναι η ανθρωπότητα στην παγκόσμια καταστροφή που προκαλείται από ανθρωπογενείς τεχνολογίες.

Το ρολόι χρησιμεύει ως έκκληση για δράση προς τις κυβερνήσεις του κόσμου και ήδη, το ρολόι είναι πιο κοντά στα μεσάνυχτα, μόλις 90 δευτερόλεπτα μακριά από την καταστροφή. Πριν από τον Ιανουάριο του 2023, είχε ρεκόρ των 100 δευτερολέπτων πριν από τα μεσάνυχτα, επί δύο χρόνια.

Το Ινστιτούτο που δημιούργησε το ρολόι, το Bulletin of the Atomic Scientists, διερωτάται εάν η ανθρωπότητα είναι ασφαλέστερη ή διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο εφέτος σε σύγκριση με πέρυσι.

Την 24η Ιανουαρίου 2023, το Ινστιτούτο έβαλε μπροστά τους δείκτες του Doomsday Clock. Το ρολόι βρίσκεται τώρα 90 δευτερόλεπτα έως τα μεσάνυχτα, ήτοι το κοντινότερο από το 1947.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.