Άσχημα νέα για τους Τούρκους που ζητούν άσυλο στην Ευρώπη (τουρκικό δημοσίευμα)

Η Γερμανία και η Αγγλία ενέκριναν απόφαση για απελάσεις. Σύμφωνα με την απόφαση, η Αγγλία θα στείλει παράνομους Τούρκους στη Ρουάντα. Το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε τον νόμο για την «ταχεία απέλαση», περίπου 50 χιλιάδες Τούρκοι θα απελαθούν σε πρώτο στάδιο, γράφει τουρκικό δημοσίευμα.

Η Γερμανία και η Αγγλία ψήφισαν νόμους στα κοινοβούλιά τους που ορίζουν την ταχεία απέλαση όσων έρχονται παράνομα στις χώρες τους και «δεν έχουν δικαίωμα ασύλου».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Sozcu, οι Τούρκοι που έρχονται παράνομα στην Αγγλία, αφού απορριφθεί το άσυλο και εφόσον η χώρα τους δεν τους πάρει πίσω, θα σταλούν σε ένα στρατόπεδο που θα δημιουργηθεί στη Ρουάντα και θα μείνουν με πολίτες άλλων χωρών.

Εγκρίθηκε από τις δύο χώρες ταυτόχρονα

Η Γερμανία ενέκρινε την αλλαγή του νόμου με την κατάσταση της «γρήγορης και εύκολης απέλασης». Συνολικά 50 χιλιάδες Τούρκοι αναμένεται να απελαθούν μαζί με την Αγγλία σε πρώτο στάδιο.

Οι Τούρκοι είναι οι άνθρωποι των οποίων οι αιτήσεις ασύλου απορρίπτονται συχνότερα, με ποσοστό 87 τοις εκατό, και ο συνολικός αριθμός των ατόμων που αναμένουν απέλαση από τις δύο χώρες έχει ξεπεράσει τις 60 χιλιάδες.

Τα στρατόπεδα της Γερμανίας στη Ρουάντα ή στην Ανατολική Ευρώπη θα δημιουργηθούν το 2026, σύμφωνα με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με την ΕΕ.

Έγινε νόμος

Η τροπολογία, η οποία ψηφίστηκε χθες από τη γερμανική Bundestag και έγινε νόμος και ρυθμίζει το Νόμο για το Άσυλο και τις καταστάσεις απέλασης, αλλάζει σημαντικά τις μέχρι τώρα πρακτικές.

Οι αλλαγές οραματίστηκαν ως λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αστυνομία.

Ακολουθούν οι αποφάσεις που προβλέπουν ευκολότερη απέλαση όσων εισέρχονται παράνομα στη χώρα ή διαπράττουν εγκλήματα.

Μεγαλύτερη εξουσία στην Αστυνομία

Προκειμένου να εντοπιστούν αλλοδαποί που διαμένουν σε κοιτώνες ή σπίτια ασύλου, η αστυνομία θα μπορεί να ερευνά άλλα άτομα που υποπτεύεται. Η αστυνομία είχε επίσης την εξουσία να διεξάγει νυχτερινές επιδρομές και να ερευνά τα δωμάτια άλλων ανθρώπων.

Οι φυγάδες θα μπορούσαν να κρατηθούν για 10 ημέρες το πολύ. Η περίοδος αυτή αυξήθηκε σε 28 ημέρες. Έτσι, δόθηκε μεγάλο χρονικό διάστημα στις αρχές επιβολής του νόμου για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων ερευνών.

Λαθρομετανάστες σε εγκληματικές ομάδες

Οι λαθρομετανάστες που έχουν εμπλακεί σε πολλά εγκλήματα θα απελαθούν πιο γρήγορα. Επιπλέον, όσοι συγκροτούν συμμορίες ή μέλη εγκληματικών οργανώσεων μπορούν να απελαθούν με παρόμοιο τρόπο.

Απέλαση αντισημιτικών

Όσοι είναι αντισημιτικοί ή ενεργούν με αυτόν τον σκοπό θα αντιμετωπίσουν την απειλή της απέλασης. Οι αντισημίτες θα εκδιωχθούν από τη χώρα, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

The Hellenic Information Team

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.