Δυνατή Ελλάδα

Σοβαρότατη κλιμάκωση των σχέσεων Ρωσίας – Γαλλίας μετά το λουτρό αίματος στο Χάρκοβο με δεκάδες Γάλλους μισθοφόρους νεκρούς

Σοβαρότατη κλιμάκωση των σχέσεων Ρωσίας – Γαλλίας τις τελευταίες ώρες, έπειτα από την αποκάλυψη ότι στο πλευρό των Ουκρανών πολεμούν Γάλλοι μισθοφόροι. Γεγονός το Παρίσι είχε διαψεύσει.

Πριν από λίγο, ο Γάλλος πρέσβης κλήθηκε από το ρωσικό υπουργείο εξωτερικών για να δώσει εξηγήσεις, με τις κάμερες και τους δημοσιογράφους να τον ρωτούν εάν αληθεύουν οι Ρώσικοι ισχυρισμοί.

Όλα ξεκίνησαν έπειτα από ουκρανικά δημοσιεύματα που ήθελαν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στο Χάρκοβο να αναφέρουν μεγάλο αριθμό εισερχόμενων τραυματιών.

«Τα ιατρικά ιδρύματα του Χάρκοβο είναι γεμάτα με τραυματίες στρατιώτες. Μεταφέρονται επίσης σε πολιτικά νοσοκομεία. Πολλοί είναι ξαπλωμένοι στους διαδρόμους επειδή δεν υπάρχουν άλλες θέσεις στους θαλάμους», δήλωσε εκπρόσωπος των υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό είναι συνέπεια των ενεργειών του ρωσικού στρατού στην κατεύθυνση Kupyansk, όπου οι Ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις υφίστανται τεράστιες απώλειες.

Εκεί όμως αποκαλύφθηκε ότι ανάμεσα στους τραυματίες ήταν και γαλλόφωνοι.

Το ρωσικό υπουργείο άμυνας μάλιστα με επίσημη ανακοίνωση έδωσε και αριθμούς: «Ως αποτέλεσμα του χτυπήματος ακριβείας, περισσότεροι από 60 Γάλλοι μισθοφόροι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν»

Δεν έχει υπάρξει ακόμα ανακοινωθέν για το τι διεμείφθη κατά την παραμονή του Γάλλου πρέσβη στο ρωσικό υπουργείο εξωτερικών.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.