Δυνατή Ελλάδα

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν θα χρησιμοποιήσει την πρόβλεψη για σεισμό 9 ρίχτερ για να πάρει πίσω τον δήμο της Κωνσταντινούπολης!!!

Το κυβερνών ΑΚΡ της Τουρκίας, σε μια μεγάλη προεκλογική φιέστα με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε σήμερα την υποψηφιότητα του πρώην υπουργού Περιβάλλοντος Μουράτ Κουρούμ για την Κωνσταντινούπουλη στις δημοτικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 31 Μαρτίου.

Οι δημοτικές εκλογές αποτελούν για τον Ερντογάν πολιτικό στοίχημα, καθώς η Κωνσταντινούπολη των 18 εκατομμυρίων κατοίκων θεωρείται το «κλειδί» της εξουσίας για ολόκληρη τη χώρα και ο ίδιος ως δήμαρχος Κωνσταντινούπολης ξεκίνησε το 1994 την ανοδική του πορεία προς την κορυφή του τουρκικού πολιτικού συστήματος. Ο Εκρέμ Ιμάμογλου κατόρθωσε το 2019 να κατακτήσει η κεμαλική αντιπολίτευση τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας, πρώτη φορά έπειτα από 31 χρόνια.

Εκλογές με φόντο το μεγάλο σεισμό

Για να αλλάξουν τα δεδομένα στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας, Ερντογάν επέλεξε τον 48χρονο βουλευτή Κωνσταντινούπολης και μηχανικό, Μουράτ Κουρούμ, ήταν υπουργός από τον Ιούλιο του 2018 έως τον Ιούνιο του 2023 στην προηγούμενη κυβέρνηση Ερντογάν.

Ως πρώην υπουργός Πολεοδομίας, πιστώνεται το πρόγραμμα της ταχείας ανοικοδόμησης των περιοχών που επλήγησαν από τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου στην ανατολική Τουρκία. Η εμπειρία του στην ανοικοδόμηση αστικών περιοχών και σε προγράμματα αστικής ανάπλασης που εφάρμοσε το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση προβλέπεται ότι θα αποτελέσουν το συγκριτικό πλεονέκτημα που θα προβάλλει το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) για τη θωράκιση της Κωνσταντινούπολης έναντι του επικείμενου μεγάλου σεισμού που προβλέπουν οι σεισμολόγοι.

Οι προβλέψεις για σεισμό 9 Ρίχτερ

Οι συζητήσεις για τον επικείμενο μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη που αναμένεται να αξιοποίησει το ΑΚΡ για να αλλάξει το πολιτικό τοπίο στην Κωνσταντινούπολη ξεκίνησαν στις αρχές Δεκεμβρίου, όταν ο καθηγητής Σεισμολογίας Naci Gorur, προέβη σε ορισμένες εφιαλτικές προβλέψεις και εκτίμησε ότι ο μεγάλος σεισμός, τον οποίο όλοι φοβούνται, είναι εξαιρετικά πιθανόν να σημειωθεί στην Κωνσταντινούπολη και η έντασή του να φτάσει ακόμη και τους 9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο καθηγητής Naci Gorur, δήλωσε στην εφημερίδα Sozcu ότι υπάρχουν φόβοι για μεγάλο σεισμό ακόμη και στην Κωνσταντινούπολη. Εάν οι προβλέψεις περί 9 Ρίχτερ επαληθευτούν, ο σεισμός θα είναι καταστροφικός και θα επηρεάσει ακόμη και καλά φτιαγμένες κατασκευές.

«Σκεφτείτε μία λωρίδα των πρώτων 10 χιλιομέτρων που ξεκινά από την ακτή της Θάλασσας του Μαρμαρά. Εκεί θα υπάρχουν περισσότερα προβλήματα, διότι η ένταση του σεισμού αναμένεται να φθάσει τα 9 Ρίχτερ από τον Κεράτιο Κόλπο μέχρι και τη Σηλυβρία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον καθηγητή σεισμολογίας, κυρίως θα επηρεαστούν οι περιοχές στην ευρωπαϊκή πλευρά της Τουρκίας, ιδιαίτερα αυτές που βρίσκονται κοντά στη θάλασσα, καθώς η γεωλογική δομή είναι νεότερη, σε σχέση με την ασιατική, που είναι παλιά και αποτελείται από πιο σκληρά πετρώματα. «Αυτό επηρεάζει το κτηριακό απόθεμα και την αντισεισμική αντοχή σε σεισμούς».

Η Τουρκία στρέφει την προσοχή της στην Κωνσταντινούπολη

Η Τουρκία, μετά την «καταστροφή του αιώνα» όπως ονομάστηκαν οι φονικοί σεισμοί της 6ης Φεβρουαρίου στο Καχραμάνμαρας, έχει πλέον στρέψει την προσοχή της στην Κωνσταντινούπολη και στο κτηριακό απόθεμά της, προκειμένου να υπάρξει σχέδιο πρόληψης και να επιταχυνθεί η αστική μεταμόρφωση της πόλης.

Προ ημερών, εκδηλώθηκε σεισμός των 5,1 Ρίχτερ στα ανοικτά της θαλάσσιας περιοχής στα Μουδανιά της Τουρκίας, με την δόνηση να γίνεται αισθητή μέχρι την Κωνσταντινούπολη.

Ο νυν δήμαρχος Εκρέμ Ιμάμογλου θα είναι ξανά υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHΡ) στην Κωνσταντινούπολη στις εκλογές της 31ης Μαρτίου. Όμως αυτή τη φορά θα έχει απέναντι του έναν τεχνοκράτη που διαθέτει συγκεκριμένο πλεονέκτημα στην προεκλογική ατζέντα που θα επιβάλει το κυβερνών κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.