Β.Πούτιν μετά την κατάληψη της Μαρίνκα: «Τώρα θα απωθήσουμε πλήρως τους Ουκρανούς από την περιφέρεια του Ντονέτσκ»

Ο ρωσικός Στρατός ολοκλήρωσε την απελευθέρωση της Μαριίνκα, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Ο βαριά οχυρωμένος οικισμός, που βρίσκεται στα περίχωρα της πόλης Ντονέτσκ, χρησιμοποιήθηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις για να βομβαρδίζουν αδιακρίτως την πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ για σχεδόν δέκα χρόνια πριν τελικά απελευθερωθεί από τις ρωσικές δυνάμεις.

Να θυμίσουμε ότι το pronews.gr είχε αναφέρει πρώτο ότι οι Ρώσοι είχαν διώξει από την Μαρίνκα όλες τις ουκρανικές δυνάμεις που είχαν απομείνει.

«Κατά τη διάρκεια των επιθετικών επιχειρήσεων, αποσπάσματα επίθεσης της Νότιας Ομάδας Δυνάμεων απελευθέρωσαν πλήρως τον οικισμό Μαρίνκα νοτιοδυτικά του Ντονέτσκ», δήλωσε ο Σοϊγκού στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν σε ενημέρωση τη Δευτέρα.

«Θα ήθελα να σας συγχαρώ. Αυτό είναι μια επιτυχία. Μεταβιβάστε τα λόγια ευγνωμοσύνης σε όλο το προσωπικό και τους μαχητές που έλαβαν μέρος σε διαφορετικές χρονικές στιγμές και σε διαφορετικά στάδια [στην απελευθέρωση του οικισμού, σ.σ.]», απάντησε ο Πούτιν.

Ο πρόεδρος εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο έλεγχος του οικισμού θα επιτρέψει στις ρωσικές δυνάμεις να απωθήσουν τις ουκρανικές θέσεις πιο πίσω από το Ντονέτσκ.

Ο Σοϊγκού συμφώνησε, λέγοντας ότι η απελευθέρωση της Μαρίνκα θα καταστήσει επίσης δυνατή την αποτελεσματικότερη προστασία της πόλης του Ντονέτσκ από τα ουκρανικά πυρά.

Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι τα στρατεύματα της 150ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Τυφεκιοφόρων διακρίθηκαν για την κατάληψη του οικισμού. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ήταν η 150η Μεραρχία που κατέλαβε ως γνωστόν το κτίριο του Ράιχσταγκ στο Βερολίνο.

«Η απελευθέρωση αυτού του οικισμού μειώνει φυσικά τις αμυντικές δυνατότητες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και μας δίνει πρόσθετες ευκαιρίες για περαιτέρω ενέργειες», είπε.

Η Μαρίνκα είχε μετατραπεί σε φρούριο τα τελευταία εννέα χρόνια, συνδεδεμένο με ένα δίκτυο υπόγειων διαδρόμων, με οχυρώσεις σχεδόν σε κάθε δρόμο της, δήλωσε ο Σοϊγκού.

Ο Πούτιν ζήτησε από τον υπουργό Άμυνας να διανείμει μετάλλια στους στρατιώτες που διακρίθηκαν για την απελευθέρωση της στρατηγικού οικισμού και του έδωσε εντολή να προαγάγει τον διοικητή που επέβλεπε την κατάληψή του στον βαθμό του ταγματάρχη.

«Με τη διάρρηξη αυτής της οχύρωσης, την οποία ο εχθρός έχει εκ των πραγμάτων οικοδομήσει από το 2014… τα στρατεύματά μας έχουν την ευκαιρία να εισέλθουν σε μια ευρύτερη επιχειρησιακή περιοχή. Αλλά, φυσικά, αυτό είναι θέμα των τοπικών διοικητών και των ειδικών του Γενικού Επιτελείου και του Υπουργείου Άμυνας. Αυτό είναι ένα ξεχωριστό θέμα, αλλά σε κάθε περίπτωση, αυτή η ευκαιρία προκύπτει σε αυτή την περιοχή», δήλωσε ο Πούτιν.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.