Κατέρρευσε ο «συνασπισμός των προθύμων» για την Ερυθρά Θάλασσα – Εκτός Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία και Αυστραλία

Η Αυστραλία είναι η τελευταία χώρα που απέρριψε αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών για αποστολή πολεμικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα στο πλαίσιο της Επιχείρησης Prosperity Guardian του Πενταγώνου για την προστασία των εμπορικών πλοίων κατά μήκος της κρίσιμης θαλάσσιας εμπορικής οδού από τους Houthi που υποστηρίζονται από το Ιράν.
Ο υπουργός Άμυνας Richard Marles δήλωσε στο Sky News το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023 ότι ο στρατός της Αυστραλίας δεν θα στείλει «πλοίο ή αεροπλάνο» στην Ερυθρά Θάλασσα, αλλά θα τριπλασιάσει τον αριθμό των δυνάμεων που θα συμμετάσχουν στη ναυτική δύναμη υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.
«Πρέπει να είμαστε πραγματικά ξεκάθαροι σχετικά με τη στρατηγική μας εστίαση και η στρατηγική μας εστίαση είναι η περιοχή μας», είπε ο Marles.
Ο σχηματισμός της Επιχείρησης Prosperity Guardian από το Πεντάγωνο, μιας νέας ειδικής ομάδας για την προστασία της ναυσιπλοΐας από επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους Houthi στα στενά Bab Al-Mandeb και στην Ερυθρά Θάλασσα, απαιτεί αυξημένες περιπολίες πολεμικών πλοίων από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους.
Αυτό θα δημιουργήσει μια ομπρέλα ασφαλείας πάνω από εμπορικά σκάφη για άμυνα από επιθέσεις.
Το Reuters ανέφερε ότι περίπου είκοσι χώρες έχουν δηλώσει «παρούσες» στη νέα επιχείρηση του Πενταγώνου.

Ωστόσο, αρκετές χώρες, μεταξύ των οποίων η Αυστραλία, η Ισπανία, η Ιταλία και η Γαλλία, έχουν απορρίψει το αίτημα του Πενταγώνου να συμμετάσχουν  στην επιχείρηση.
Το Υπουργείο Άμυνας της βδήλωσε ότι θα συμμετάσχει μόνο σε αποστολές υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ ή σε επιχειρήσεις συντονισμένες από την Ευρώπη – όχι σε αυτές που διοικούνται από το Πεντάγωνο:
«Δεν θα συμμετάσχουμε μονομερώς στην επιχείρηση της Ερυθράς Θάλασσας».
Το υπουργείο Άμυνας της Ιταλίας εξέφρασε παρόμοιες ανησυχίες, αναφέροντας ότι θα στείλει τη ναυτική φρεγάτα Virginio Fasan στην Ερυθρά Θάλασσα, αλλά θα ανταποκρινόταν μόνο σε αιτήματα Ιταλών πλοιοκτητών.
Από το πρωί του Σαββάτου (23/12), ο αριθμός των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στην Ερυθρά Θάλασσα με προορισμούς προς την Ασία, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ είναι λιγότερο από πέντε.

www.bankingnews.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.