Γάζα: Εγκρίθηκε το ψήφισμα του ΟΗΕ για περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε ψήφισμα για τη Γάζα με το οποίο ζητά περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά δεν ζητά άμεση εκεχειρία. Σημειώνεται πως οι ΗΠΑ και η Ρωσία απείχαν από την ψηφοφορία.

Ωστόσο στο ψήφισμα δεν υπάρχει αναφορά σε άμεση κατάπαυση του πυρός. Ειδικότερα, η πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ λέει ότι «η Χαμάς δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για διαρκή ειρήνη» στη Γάζα. H Linda Thomas-Greenfield λέει ότι η οργάνωση είναι αποφασισμένη να επαναλάβει τη φρίκη της 7ης Οκτωβρίου ξανά και ξανά», σύμφωνα με το BBC.

Προσθέτει ότι «οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τα δικαιώματα του Ισραήλ να προστατεύει το λαό του από τρομοκρατικές ενέργειες».

Η Thomas-Greenfield λέει ότι το ψήφισμα «δεν υποστηρίζει κανένα βήμα που θα άφηνε τη Χαμάς στην εξουσία», κάτι που, όπως λέει, «θα υπονόμευε την προοπτική μιας λύσης δύο κρατών, όπου η Γάζα και η Δυτική Όχθη θα επανενώνονταν» υπό μια «ανανεωμένη και αναζωογονημένη Παλαιστινιακή Αρχή».

Η Thomas-Greenfield τονίζει ότι οι ΗΠΑ είναι «απογοητευμένες και συγκλονισμένες» που το ψήφισμα και ορισμένα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας «φρικτή τρομοκρατική επίθεση».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.