Η δράση της επίλεκτης μονάδας LOTAR των Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας

Οι αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ έδωσαν στη δημοσιότητα πλάνα που δείχνουν στρατιώτες της επίλεκτης μονάδας LOTAR να πολεμούν στη Λωρίδα της Γάζας.

Η αντιτρομοκρατική σχολή έχει συνήθως ως αποστολή την εκπαίδευση άλλων επίλεκτων μονάδων. Ωστόσο μετά τα γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου αναπτύχθηκε στη Γάζα

Σύμφωνα με τις IDF η συγκεκριμένη μονάδα συμμετέχει στις μάχες εναντίον της Χαμάς με ελεύθερους σκοπευτές, ειδικούς στα εκρηκτικά και εργαλεία για την παραβίαση κτιρίων.

Όπως υποστηρίζουν οι IDF τα μέλη της LOTAR εντόπισαν έναν άνδρα της Χαμάς να βγαίνει μέσα από ένα φρεάτιο σήραγγας και ενώ λίγο πριν είχε ανοίξει πυρ εναντίον των στρατιωτών.

Στόχος του ήταν να τους παρασύρει εκεί κοντά όπου είχε τοποθετήσει έναν εκρηκτικό μηχανισμό. Οι στρατιώτες ανταπέδωσαν τα πυρά και έριξαν προς το μέρος του χειροβομβίδες. Ο άνδρας της Χαμάς εξουδετερώθηκε και στη συνέχεια η σήραγγα καταστράφηκε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.