Δυνατή Ελλάδα

Μέση Ανατολή: Συνολικά 53 δημοσιογράφοι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη του πολέμου

Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση της Επιτροπής για την Προστασία των Δημοσιογράφων, από την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 53 δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι σε ΜΜΕ.

Οι 46 ήταν Παλαιστίνιοι, τέσσερις ήταν Ισραηλινοί και τρεις ήταν Λιβανέζοι, σύμφωνα με την οργάνωση για την προάσπιση του Τύπου, η έδρα της οποίας βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και η οποία καταγράφει τα θύματα στο Ισραήλ, στη Λωρίδα της Γάζας και στα σύνορα του Λιβάνου.

Η επικαιροποίηση του απολογισμού έγινε μετά τον θάνατο σήμερα δύο δημοσιογράφων του λιβανέζικου τηλεοπτικού δικτύου Al Mayadeen σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς, στον νότιο Λίβανο, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, σύμφωνα με τις λιβανέζικες αρχές.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων, 11 δημοσιογράφοι έχουν τραυματιστεί και τρεις θεωρούνται αγνοούμενοι, από την έναρξη του πολέμου.

«Οι δημοσιογράφοι στη Γάζα είναι εκτεθειμένοι σε ιδιαίτερα υψηλούς κινδύνους επιχειρώντας να καλύψουν την ισραηλινή επίθεση, καταστροφικές αεροπορικές επιδρομές, κατεστραμμένες επικοινωνίες, ελλείψεις σε προμήθειες και μαζικές διακοπές της ηλεκτροδότησης», σχολιάζει η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων στον ιστότοπό της.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.