Δυνατή Ελλάδα

Γάζα: Διακόπηκε η λειτουργία του νοσοκομείου Αλ-Σίφα – Νεογέννητο μωρό πέθανε μέσα σε θερμοκοιτίδα

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Λωρίδας της Γάζας ανακοίνωσε πως οι επιχειρήσεις στο νοσοκομειακό συγκρότημα Αλ Σίφα, το μεγαλύτερο στο θύλακα, διακόπηκαν σήμερα (11/11) καθώς εξαντλήθηκαν πλήρως τα καύσιμα.

«Ως αποτέλεσμα, ένα νεογέννητο μωρό πέθανε μέσα στη θερμοκοιτίδα, όπου βρίσκονται 45 μωρά», δήλωσε στο Ρόιτερς ο Ασράφ αλ-Κίντρα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στην ελεγχόμενη από τη Χαμάς Γάζα.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, για τις οποίες κάτοικοι είπαν πως όλη τη νύχτα έδιναν μάχες με ενόπλους της Χαμάς μέσα και γύρω από την Πόλη της Γάζας όπου βρίσκεται το νοσοκομείο, δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

«Η κατάσταση είναι χειρότερη απ’ ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί. Είμαστε πολιορκημένοι μέσα στο Ιατρικό Συγκρότημα Αλ Σίφα και η κατοχή έχει στοχοθετήσει τα περισσότερα από τα κτίρια μέσα σ’ αυτό», δήλωσε τηλεφωνικά ο Κίντρα.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έχουν δηλώσει πως μαχητές της Χαμάς, οι οποίοι έκαναν τον περασμένο μήνα μια αιματηρή επιδρομή στο νότιο Ισραήλ, έχουν τοποθετήσει κέντρα διοίκησης κάτω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα και άλλα νοσοκομεία στη Γάζα.

Η Χαμάς αρνείται ότι χρησιμοποιεί αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες και υγειονομικοί αξιωματούχοι λένε πως τα αυξανόμενα ισραηλινά πλήγματα πάνω σε νοσοκομεία ή κοντά σ’ αυτά θέτουν σε κίνδυνο τους ασθενείς, το ιατρικό προσωπικό και χιλιάδες εκτοπισμένους που έχουν βρει καταφύγιο μέσα και γύρω από τα κτίριά τους.

«Οι δυνάμεις κατοχής πυροβολούν τους ανθρώπους που κινούνται μέσα στο συγκρότημα, πράγμα που περιορίζει τη δυνατότητά μας να κινούμαστε από το ένα τμήμα στο άλλο. Μερικοί προσπάθησαν να φύγουν από το νοσοκομείο και τους πυροβόλησαν», ανέφερε ο Κίντρα προσθέτοντας πως δεν υπάρχει ηλεκτρικό ούτε Ίντερνετ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.