Μια εκεχειρία με την Χαμάς θα τερματίσει το πολιτικό μέλλον του Νετανιάχου

Η προσδοκία μιας συμφωνίας για μια ανθρωπιστική εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας  έχει μετατραπεί σε στοίχημα για το εάν η αμερικανική πίεση ωθήσει, τελικά, το Ισραήλ να συμφωνήσει σε αυτήν, τη στιγμή που μια περίεργη σιωπή επικρατεί στη δυτική κοινωνία σχετικά με τα καθημερινά εγκλήματα του Ισραήλ, γράφει η αραβική Al Ghad.

Ο Δρ Χαμέντ Φάρες, καθηγητής διεθνών σχέσεων, πιστεύει ότι είναι δύσκολο να εφαρμοστεί μια εκεχειρία στην παρούσα κατάσταση.

 «Είμαστε αντιμέτωποι με το να δώσουμε στο Ισραήλ την ευκαιρία να εκκαθαρίσει ξεκάθαρα τη Λωρίδα της Γάζας… και μπροστά σε μια αμερικανική διοίκηση που δεν βλέπει τίποτα άλλο παρά απεριόριστη υποστήριξη για το Ισραήλ», δήλωσε ο καθηγητής.

Ο Φάρες πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έδωσαν το πράσινο φως στο Ισραήλ να κάνει ό,τι θέλει και ζήτησε «να σχηματιστεί μια δίκη για το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με το τι συμβαίνει στη Γάζα όσον αφορά έναν συνολικό πόλεμο εξόντωσης και την επίθεση σε ανυπεράσπιστους ανθρώπους και η δίκη είναι ευθύνη της διεθνούς κοινότητας».

 Ο καθηγητής  διεθνών σχέσεων εξήγησε ότι αυτό που λέγεται για 4ωρη εκεχειρία μόνο στη βόρεια Γάζα είναι ένα σαφές μήνυμα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται για να υποστηρίξουν το Ισραήλ με κραυγαλέο τρόπο στην προσπάθεια εκκαθάρισης της βόρειας Γάζας.

Ο Φάρες είπε ότι η ανακοίνωση των Ηνωμένων Πολιτειών για μια ανθρωπιστική εκεχειρία είναι απλώς ένα μήνυμα στην αραβική σύνοδο κορυφής που πραγματοποιείται αύριο ότι υπάρχει μια σημαντική πρόοδος στην κρίση και ένα μήνυμα προς τις αραβικές χώρες ότι υπάρχουν θετικές κινήσεις για κατάπαυση του πυρός, ενώ στην πραγματικότητα υπάρχουν  ισραηλινές κινήσεις κίνηση εναντίον αυτών.

Τόνισε ότι το Ισραήλ δεν θα συμφωνήσει να διαπραγματευτεί μια εκεχειρία ή να σταματήσει τις μάχες, επειδή η ισραηλινή κυβέρνηση γνωρίζει πλήρως ότι αυτό το βήμα σηματοδοτεί το τέλος του πολιτικού μέλλοντος του Νετανιάχου. Και οι  υπάρχοντες πολιτικοί σχηματισμοί δεν θα δυσκολευτούν να σχηματίσουν νέα κυβέρνηση στο Ισραήλ.

The Hellenic Information Team

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.