Γερμανικά άρματα Leopard-2A6 και αμερικανικά ΤΟΜΑ Μ2 Bradley «καίγονται σαν λαμπάδες»

Συγκλονιστικές εικόνες έρχονται από το μέτωπο της Ανατολικής Ουκρανίας, έξω από την πρωτεύουσα Ντονέτσκ της ομώνυμης περιφέρειας όπου δίνεται στην πόλη Αβντίιβκα ή σε ότι έχει απομείνει από αυτή, η μεγαλύτερη μάχη για τους Ουκρανούς που θα κρίνει πολλά για το μέλλον της ίδια της χώρας: Γερμανικά άρματα Leopard-2A6 και αμερικανικά TOMA M2 Βradley, καίγονται από προσβολές του ρωσικού πυροβολικού και των περιφερόμενων πυρομαχικών Lancet.

Η περιοχή οχυρώνεται από τους Ουκρανούς από το 2014, καθώς πρόκειται για μια εξέχουσα έξω από το Ντονέτσκ την οποία δεν είχαν καταλάβει οι ρωσόφωνοι επαναστάτες τότε, όπως έγινε με την πρωτεύουσα της περιφέρειας.

Αν πέσει η πόλη που έχει ανάλογες οχυρώσεις με το Μπάχκμουτ και την Μαριούπολημ τότε ανοίγει για τους Ρώσους ο δρόμος για την Ζαπορίζια, το Ιζίουμ, τη Λίμαν και η ήττα των Ουκρανών θα είναι μνημειώδης και καθοριστική.

Ο ίδιος ο Β.Ζελένσκι αντιλαμβανόμενος ότι εξαρτάται ίσως η ίδια η ζωή του από αυτή την μάχη (ήδη οι Ρώσοι ζητούν την απομάκρυνσή του ως βασικό όρο ειρήνευσης) έστειλε την Προεδρική Φρουρά προκειμένου να αναχαιτιστεί η ρωσική επίθεση που βασίζεται στο γνωστό τρίπτυχο: Πυροβολικό, μαχητικά UAV και αντιαρματικά. Η ρωσική Αεροπορία δεν έχει ιδιαίτερη εμπλοκή, μέχρι στιγμής.

Έτσι μεταφέρθηκε εσπευσμένα ακόμα και η η 101η Ταξιαρχία Ασφαλείας του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, που υπάγονται απευθείας στον αρχηγό του Φενικού Επιτελείου Β.Ζαλούζνι, αλλά και η 47η ξεχωριστή μηχανοποιημένη ταξιαρχία «Magura» εξοπλισμένη με άρματα μάχης Leopard 2 (A4/A6) και του ΤΟΜΑ M2 Bradley.

Μέσα στην Αβντίιβκα αναπτύχθηκε η 31η Ταξιαρχία και το 2ο Τάγμα Προεδρικής Φρουράς ενώ βόρεια αναπτύχθηκαν η 129η και η 116η Ταξιαρχία.

Τα αποτελέσματα απεικονίζονται στα ακόλουθα βίντεο και είναι συγκλονιστικά σε ότι αφορά την επιβιωσιμότητα ενός όπλου όπως του LEO2A6 (το οποίο εξοπλίζει στην έκδοση HEL και τον Ελληνικό Στρατό):

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.