Δυνατή Ελλάδα

Γάζα: Η Χαμάς έχει αποθηκεύσει πάνω από μισό εκατ. λίτρα καυσίμων κάτω από το νοσοκομείο Σίφα

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) έδωσαν στη δημοσιότητα μια ηχογράφηση-υποκλοπή ενός χθεσινού τηλεφωνήματος, στο οποίο ένας ιατρικός αξιωματούχος της Γάζας ακούγεται να αναγνωρίζει ότι τα αποθέματα καυσίμων της Χαμάς -πάνω από μισό εκατομμύριο λίτρα– αποθηκεύονται απευθείας κάτω από το νοσοκομείο Σίφα της πόλης της Γάζας, το μεγαλύτερο νοσοκομείο στη Λωρίδα.

«Η κλήση επιβεβαιώνει ότι η Χαμάς ελέγχει τους πόρους ενέργειας και καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας και επιλέγει να τους κατευθύνει για τρομοκρατία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ισραηλινός Στρατός.

«Επιπλέον, εάν επιτραπεί η είσοδος καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας, η Χαμάς σχεδιάζει να κατασχέσει αυτούς τους πόρους».

«Οι IDF θα συνεχίσουν να αποκαλύπτουν πληροφορίες που αποδεικνύουν ότι η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς χρησιμοποιεί τους πόρους του άμαχου πληθυσμού της Λωρίδας της Γάζας για τρομοκρατία», προσθέτει ο στρατός.

Σύμφωνα με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Kan, Ισραηλινοί αξιωματούχοι σκοπεύουν να παρουσιάσουν την κλήση, καθώς και άλλα στοιχεία σχετικά με το θέμα, στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, που βρίσκεται στο Ισραήλ, σε μια προσπάθεια να μειώσουν τη διεθνή πίεση να επιτραπεί η είσοδος καυσίμων στη Λωρίδα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.